Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Isnin, 28 April 2014

BAHASA KAN DIRI ''ANA'' KONONNYA CIRI PANGGILAN UNTUK ORANG BAIK TAPI BERMULUT KURANG AJAR MEMAKI HAMUN ?


Apa sudah jadi dengan penyokong Pas ini sehinggakan tampa segan silu menggunakan bahasa yang sangat biadap dan tidak langsung mencerminkan sebagai orang Islam lebih memalukan bila sudah memaki hamun masih membahasakan diri sebagai ''ana'' 

Fitnah dan berprasangka buruk terhadap orang lain bukan ajaran Agama bila nafsu ingin melihat golongan yang di sokong berkuasa gagal beginilah jadinya
Untuk makluman semalam Muhyiddin dan isteri telah bertemu Nik Aziz atas faktor menziarah Nik Abdul Aziz yang sebelum ini dimasukkan ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) di Kubang Kerian kerana penyakit prostat kini dilaporkan semakin pulih dan mendapatkan rawatan secara berkala di hospital itu.

Mengapa penyokong Pas ni menggelabah sehingga memaki hamun sedangkan di Sinar Harian Nik Abdul Aziz semasa ditemui pemberita, berkata beliau tidak menyangka Muhyiddin dan isteri sudi datang menziarahi beliau dan keluarganya dan menyifatkan kehadiran Timbalan Perdana Menteri itu hari bertuahnya.


Lawatan Muhyiddin dan isteri juga berkisar tentang perbincang bagaimana hendak merealisasikan Hudud yang hangat di perkatakan malah atas pertemuan itu juga TPM sempat berbincang bersama

Timbalan Presiden Umno itu berkata beliau telah mengutarakan cadangan itu kepada Timbalan Menteri Besar Kelantan Datuk Mohd Amar Nik Abdullah semalam. Mohd Amar memberi reaksi positif, kata Muhyiddin jadi apa yang penyokong pas ni kalut sangat tu sehingga bermulut leser tu..  

Patut pun blog tu tiada orang nak baca kesian...pm malas nak sebut URL penuh blog tersebuh cukup lah dengan nama seperti di atas''PAS UNTUK KESEJAHTERAAN UMMAH'' tak nak lah bagi publisiti pada blog yang ber ANA ANA ni dalam masa yg sama memaki hamun Apa Pun Tak Boleh...
Catat Ulasan