Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Isnin, 19 Mei 2014

SEKITAR HARI PENAMAAN CALON TELUK INTAN -TUNTUT ROYALTI,BANTAH GST,UNDI DAP,MELAYU MATI !!!BENARKAH ?

TUNTUT ROYALTI,BANTAH GST,UNDI DAP,MELAYU DI ANAK TIRIKAN !!! AWAS ?Pas bawa agenda ke duniaan GARA GARA TAKUT dap


Jikalau yang muda menyokong Dap tu kita tak hairan sebab akal mereka singkat tapi yang dah berumur sokong Dap tu apake halnya apa mereka lupa sejarah ker atau mereka dah Nyanyok atau mereka buat buat tak tahu perjuangan Dap MELEMAHKAN mertabat kita selama ini

Pas juga seakan menghalalkan cara bos besar mereka iaitu DAP berkempen dengan awal awal lagi menjelaskan yang calon Dap MELAYU ini takkan mengundi untuk menyokong Hudud

Persoalan yang Admin pm nak timbulkan kenapa tiada sepatah ayat untuk membantah pun di jawab oleh pentaksub pas di kalangan orang besar pas akan tetapi sibuk dengan hal keduniaan sahaja seperti kain rentang yang dibawa pentaksub pas di hari penamaan calon hari ini slogan bantah GST TUNTUT ROYALTI WAJIB sebenarnya di tukar bantah DAP hina Melayu dengan berkata jika saya menang saya tidak akan undi untuk sokong Hudud

Bantahlah pada perkara sepatutnya seperti penghinaan Calon melayu DAP ini yang suatu ketika dahulu mengkritik seminar Kalimah Allah di UITM,BANTAHLAH PERJUANGAN DIYANA MENGHAPUSKAN Keistimewaan Bumiputra

1.Dyana Sofya berasal dari Ipoh, emaknya pernah menjawat Setiausaha Bahagian Wanita UMNO yang pertama di Malaysia. Bapa saudara yang terlibat aktif didalam UMNO serta seluruh keluarganya.

2.Akan tetapi, Dyana Sofya yang berasal dari graduan undang-undang UiTM ini telah tekad untuk memasuki DAP untuk memperjuangkan dasar parti DAP iaitu penghapusan pembahagian antara "bumiputera" dan "bukan bumiputera". Dyana Sofya tidak mahu wujud hak hak istimewa untuk Melayu Bumiputera sahaja kerana kaum cina juga perlu di beri hak yang sama seperti Melayu Bumiputera kerana kaum cina telah membayar cukai.

3.Mengimbau kembali pengalamannya di UiTM, Dyana kini berpendirian satu ipta seperti UiTM perlu diwujudkan khas untuk kaum cina juga. Dyana berkata: "golongan cina perlu ada peluang sama seperti orang Melayu, 12 ipta yang dibuka untuk kaum cina adalah tidak mencukupi, seharusnya UiTM juga perlu dibuka atau pun perlu membina khas ipta utk kaum cina sahaja"

4.Dyana menambah: "saya merasakan tidak adil mengapa orang Melayu Bumiputera dapat membayar yuran rendah dari kaum cina. Lim Kit Siang pernah menitiskan air mata bercerita tentang ini dan oleh itu saya harus memperjuang serta menghapuskan perkara ini"

5.Lim Kit Siang merasakan kemasukkan Dyana Sofya membuatkan kenangan dan sejarah politik dirinya selama 48 tahun bertambah manis. Lim Kit Siang sendiri dengan bangganya telah membuat satu sidang media khas untuk mengumumkan bahawa Dyana Sofya telah dilantik sebagai Setiausaha Politik Lim Kit Siang yang akan menguruskan segala hal berkaitan Parlimen Gelang Patah.

6.Lim Kit Siang berkata: "Dengan kemasukkan Dyana Sofya, saya dapat merasakan idealisme, semangat cintakan negara dan sayangkan rakyat di kalangan golongan muda yang mahu berbakti pada DAP. UMNO selalu bertanya siapa nak membela orang Melayu, Islam, dan Raja Melayu jika UMNO kalah dalam pilihan raya? Saya menjawab suda tentu lah DAP akan menjaga orang Melayu, agama Islam, dan kedudukan Raja Melayu” jelas Lim Kit Siang hasil pilihan Melayu Gelang Patah.

7.Dyana Sofya pula berpendapat: “Kemiskinan tegar telah dihapuskan di Pulau Pinang hasil usaha Lim Guan Eng. Buktikan kepada saya dimana orang miskin di Pulau Pinang? Sudah tentu jawapannya tiada. Jawapan yang saya ambil ini ditunjuk sendiri data oleh Lim Guan Eng bahawa orang Melayu disana tidak ada yang miskin, dan saya percaya perkara ini."

Ini FB dia jom ramai ramai bagi comment, click sini:
https://www.facebook.com/dyanasmd <-click

Sumber 1:http://www.roketkini.com/2012/01/21/dua-graduan-uitm-sertai-dap/

Sumber 2:http://www.malaysiakini.com/news/239924

Bukti Dasar Parti DAP hapus Bumiputera:
http://dapmalaysia.org/parti/matlamat/party-polisi/

Jika pentaksub bersikap waras sudah semestinya mereka gunakan masa penamaan calon ini untuk mendesak dyana tarik kenyataan tentang tidak akan Mengundi untuk menyokong Hudud itu kalau enggan mereka enggan pangkah Dap akan tetapi akibat dari tamakkan kuasa Politik maka carca marba perjuangan pas sekarang ini ...Kesian.........Islam dipermainkan Bangsa dipertaruhkan untuk DAP ..HIDUP hamPAS..........
Catat Ulasan