Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Khamis, 27 Mac 2014

WAN AZIZAH KUATKAN LAGI SPEKULASI LANGKAH KAJANG BERMOTIFKAN KETAMAKAN KUASA KELUARGA ANWAR ?


Presiden PKR yang juga Adun Kajang, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail bersama Yang Dipertua MPKJ, Datuk Hassan Nawawi Abdul Rahman pada sidang media selepas mesyuarat di bangunan MPKJ di Kajang, hari ini.
KUALA LUMPUR- Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail akan mempertahankan kerusi presiden PKR dalam pemilihan parti itu bulan depan sekiranya Datuk Seri Anwar Ibrahim dilarang bertanding jawatan tersebut.
“Kalau Anwar tidak dibenarkan bertanding presiden, saya akan pertahankan kerusi,” katanya kepada pemberita selepas pertemuan dengan Yang Dipertua Majlis Perbandaran Kajang (MPKJ), di Kajang, hari ini.
Anwar yang juga ketua pembangkang sebelum ini mengumumkan akan bertanding kerusi presiden PKR yang kini disandang Dr Wan Azizah.
Beliau bagaimanapun dijatuhkan hukuman penjara lima tahun oleh Mahkamah Rayuan atas kesalahan meliwat Saiful Bukhari Azlan, bekas pembantunya.
Anwar akan membuat rayuan terhadap keputusan tersebut.
Ketika diminta mengulas berkenaan kedudukan menteri besar Selangor, Dr Wan Azizah berkata, fokusnya kini hanya tertumpu kepada pembangunan di Kajang, kerusi DUN yang dimenanginya dalam pilihan raya kecil pada 23 Mac lalu.
“Saya akan fokus kepada Kajang buat masa ini.
“Sukar untuk saya spekulasikan isu ini,” katanya.
Beliau berkata, meskipun sebahagian rancangan “Langkah Kajang” termasuk melibatkan penukaran menteri besar, pertukaran rancangan boleh berlaku kerana ia dirancang untuk Anwar.
“Tetapi itu semasa Anwar calon. Mungkin akan ada beberapa perubahan,” katanya.
Sebelum ini timbul spekulasi Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan digantikan selepas Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri Kajang.
Catat Ulasan