Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Khamis, 5 September 2013

4 Exco Pemuda Tanding Kerusi MT UMNO

Empat nama yang bakal berentap ialah Naib Pemuda Umno, Datuk Razali Ibrahim, Ketua Penerangan, Datuk Rizal Merican, Exco Biro Ekonomi, Datuk Sohami Shahadan serta Ketua Unit Media Baru, Tun Faisal Tun Ismail Aziz.
Empat anggota exco daripada Pergerakan Pemuda Umno bakal bertanding merebut kerusi Majlis Tertinggi (MT) Umno Oktober depan, kata Ketuanya, Khairy Jamaluddin.

Menurut beliau keputusan itu dibuat selepas mengadakan perbincangan bersama Exco dan perwakilan Pemuda Umno hari ini.

"Kita kemukakan empat calon daripada pergerakan pemuda bertanding Majlis Tertinggi Umno Malaysia.

"Saya sebulat suara menyokong dan meminta semua perwakilan memberi sokongan tidak berbelah bahagi kepada empat calon kita," katanya pada sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco Pemuda Umno Malaysia di PWTC hari ini.
Selain itu Khairy yang juga Menteri Belia dan Sukan turut mengumumkan calon yang akan bertanding bagi mengisi kerusi Naib Ketua Pemuda.

Antara empat nama yang disebut adalah tiga daripada Exco Pemuda Jamili Jaafar, Lokman Nor Adam dan Irwan Zulkifli serta Ketua Pemuda Umno Perak, Khairul Azwan Harun.

Khairy dalam pada itu turut mengulangi kenyataannya untuk mempertahankan kerusi Ketua Pemuda.antarapos 

Terbaiklah ! Keempat-empat calon merupakan mereka yang selama ini bekerja untuk pemuda dan bertungkus-lumus untuk UMNO rasanya tidak salah perwakilan memberikan sokongan.
Catat Ulasan