Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Rabu, 4 Jun 2014

BILA DATUK SERI NAJIB RAZAK SAMAN MALAYSIAKINI KENAPA PARA PENTAKSUB PEMBANGKANG MARAH !!!KESIAN..

SELAMA INI UMNO HANYA BERDIAM DIRI APABILA DI FITNAH !!! BILA SINARIO INI BERUBAH MAKA BERMACAM MACAM ALASAN PULA PEMBANGKANG CIPTA!!!JADI INI DIA ADMIN PM JELASKAN APA YANG PM KITA NAK SAMPAIKAN PADA PENTAKSUB PAKATAN
Menurut respon dari Fitnah yang di lempar geng geng Pakatan mengenai tindakan menyaman Meloyakini,Perdana Menteri telah menegaskan tindakan beliau hendak menyaman Malaysiakini bukanya bermaksud untuk menutup mulut pengkritik terhadap dirinya tetapi membuktikan yang perkara itu semata mata fitnah dan tiada niat lain.

Sebaliknya,menurut beliau tindakan undang-undang itu diambil selepas portal itu telah melanggar etika kewartawanan termasuk wujudnya perbuatan menyebar fitnah.

“Tuduhan portal berita itu telah melanggar peraturan kewartawanan. Jadi mereka telah dikemukakan surat saman.

“Saya ingin jelaskan tindakan ini bukan untuk mengeruhkan keadaan. Ia juga bukan tindakan untuk menutup mulut sesiapa,” katanya.

Najib berkata pemimpin pembangkang sendiri selama ini bertindak menyaman media prokerajaan.

“Apabila respon untuk sesebuah berita dalam talian, ia boleh menjadi juga sebuah beritanya sendiri. Kita semua kadang-kadang akan mendapatkan maklumat yang salah.

“Apa yang penting ialah bagaimana kita bertindak, respon dan meneruskan hidup,” katanya 

Setelah diberi tempoh dua hari tarik balik artikel yang fitnah beliau...akhirnya Datuk Seri Najib Razak telah fail saman terhadap portal berita Malaysiakini.


Ini berhubung dua artikel dua artikel 'Yoursay' bertarikh 14 Mei, berjudul “A case of the PM reaping what he sows” dan “How much will Najib spend to keep Terengganu?” berhubung krisis politik Terengganu yang disiar pada 14 Mei lalu.

Perdana Menteri sebelum ini memberi tempoh berakhir 18 Mei agar portal berita pro pembangkang itu menarik balik artikel berkenaan.Namun Malaysiakini enggan.

Saman itu disampaikan ke pejabat Malaysiakini di Bangsar Selasa.

Ia difailkan menerusi Tetuan Hafarizam Wan & Aisha Mubarak yang mewakili UMNO dan Najib.

Defenden saman itu ialah penerbuit Malaysiakini ,Mkini Dotcom Sdn Bhd, Ketua Pengarang Kumpulan ,Steven Gan and pengarang Fathi Aris Omar.

Turut sama mengemukakan saman itu ialah Setiausaha Kerja UMNO Malaysia Datuk Abdul Rauf Yusoh.


Perkara ini amat wajar di lakukan oleh Umno sahabat pm semua kerana perkara yang sama telah lama di praktikkan Abg Non akan tetapi dalam kes melibatkan pemimpin pembangkang mereka seakan lebih kepada menyelamatkan diri dengan ungkapan2 selamat yang kita faham dengan bahasa lisannya apa yang di ucapkan sebagai contoh kes nurul izzah dan ayahnya yang berkata melayu bebas pilih agama kemudian adalah serba sedikit ayat selamat yang mereka cipta akan tetapi berbeza dengan fitnah yang Meloyakini ni buat jadi amat tepat tindakan yang pm kita buat ini dan admin pm menyokongnya 100%.
Catat Ulasan