Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Rabu, 11 September 2013

USTAZ FATHUL BARI SELAR PEMIMPIN YANG MENGUTAMAKAN POLITIK MELEBIHI ISLAM

PUTRAJAYA 11 Sept - Pemimpin parti politik sewajarnya memainkan peranan dalam isu melibatkan agama dan bukannya mengutamakan kepentingan politik semata-mata.
Pendakwah Islam Ustaz Fathul Bari Mat Jahaya berkata sensitiviti terhadap isu agama terutamanya melibatkan agama Islam kini dilihat kurang mendapat sambutan berbanding agenda melibatkan kepentingan politik.
"Apabila berkaitan politik, kepentingan politik semua hendak memainkan peranan," katanya kepada wartawan RakyatNews selepas beliau turut sama hadir berhimpun memberi sokongan mempertahankan kalimah Allah di Istana Kehakiman Putrajaya semalam.
Tambahnya sebagai pemimpin Islam sewajarnya mereka memainkan peranan utama dengan menolak pemikiran singkat kerana isu melibatkan Islam perlu dipertahankan bersama-sama tanpa mengira fahaman politik.
Justeru itu beliau yang juga merupakan Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda UMNO (ILMU) mengharapkan sokongan berterusan dapat diberi baik kepada barisan peguam mewakili kerajaan dan Majlis Agama seterusnya membuktikan keutuhan dan kekuatan dalam mempertahankan isu berkaitan Islam demi kepentingan generasi masa depan.
"Ini isu agama dan ia menjadi kepentingan untuk generasi akan datang," tegas beliau.
Catat Ulasan