Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Khamis, 27 Jun 2013

DAP MAHU PASAR RAMADAN PULA DITUTUP !!!SUNGGUH KURANG AJAR ??

TONY PUA SEKALI LAGI BERTINDAK KETERLALUAN DENGAN SIKAP RASISNYA !!!

Tindakan Kerajaan Negeri Melaka menutup pasar malam Jonker Street, rupa-rupanya telah dijadikan alasan kepada DAP untuk menunjukkan kuasa mereka menindas orang Melayu dan menghalang orang Melayu-Bumiputera daripada berkongsi niaga. 

Sememangnya, sakit hati dengan hasad yang amat keterlaluan sekiranya ada Melayu-Bumiputera yang berjaya dalam perniagaan, telah mendorong DAP menyingkirkan semua kebarangkalian yang waras sebaliknya mengambil tindakan berdasarkan balas dendam.

Petaling Street sudah cukup terkenal di seluruh dunia sebagai tempat perdagangan barangan haram. Malaysia menerusi Petaling Street telah tersenarai sebagai antara negara penjual dan pedagang barangan tiruan terkemuka serta menduduki antara tangga teratas.

Anehnya, tempat-tempat lain ang disenaraikan, juga melibatkan budaya dan ras yang sama iaitu CHINABENG!
Barangkali kerana sudah terlalu lama dimanjakan dan dimuakan, sekarang DAP kelihatan cukup bersemangat untuk memastikan kejatuhan UMNO-BN menerusi hasutan dan balas dendam.

Apa yang akan berlaku seterusnya?

DAP nampaknya tidak faham dengan masalah sebenar. Walhal masalah kesesakan jalan raya di kawasan Jonker Street mereka sendiri yang timbulkan ketika Kerajaan Negeri Melaka di bawah pimpinan Ali Rustam mahu mewujudkan Pasar Malam Jonker Street dengan alasan kesesakan lalu lintas. Namun sekarang, mereka pula yang beria-ia menyatakan bahawa tindakan Kerajaan Negeri Melaka adalah kejam dan balas dendam perlu dilakukan dengan MENGHARAMKAN SEMUA PASAR RAMADAN melibatkan peniaga kecil Melayu-Bumiputera.

Dalam hal ini, kita melihat bagaimana DAP sekali lagi berjaya memanipulasi dan mempolitikkan sesuatu isu demi keuntungan peribadi mereka. Nasib rakyat negara ini, hanya bergantung kepada setuju atau tidaknya DAP dalam sesuatu perkara.

Cuma yang paling menarik ialah, di mana letaknya pula pendirian PAS dan PKR yang merupakan rakan sekutu DAP. Adakah mereka bersetuju dengan tindakan DAP untuk menghapuskan dan mengharamkan PASAR RAMADAN di Pulau Pinang, negeri yang dikawal dan dikuasai oleh DAP secara sepenuhnya?

Atau seperti biasa, mereka akan cuba untuk memberikan dalih yang paling sempurna iaitu “ITU HANYALAH PENDAPAT PERIBADI TONY PUA.”?

Yang pasti, selepas isu ini, Lim Guan Eng dan DAP akan muncul dengan penuh bergaya sebagai PEMBELA NASIB RAKYAT dengan lakonan kononnya mereka tidak kejam, mereka lebih bersimpati dan mereka lebih memahami dengan gabungan sedikit bantuan yang nilainya tidak lebih daripada beberapa ringgit!... TERUSKAN BACAAN DI SINI

Tiada ulasan: