Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Rabu, 14 Mei 2014

Rafizi disiasat polis berhubung buku Reformasi 2.0 dan mengaku akan bakal senasib Pemimpin PR lain ?

Ketika Polis menjalankan tugas  pandai pulak si Rafizi sotong menuduh Polis berkomplot dengan Putra jaya dalam perkara ini menampakkan kebiadapan nya merendah rendah Mahkamah serta polis
Pihak polis kini memulakan siasatan keatas Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli (gambar) mengikut Akta Hasutan‎ berikutan penulisannya dalam sebuah buku “Reformasi 2.0: Fakta Kes Anwar” apabila diminta hadir untuk memberi keterangan petang ini.
Ahli Parlimen Pandan itu berkata tindakan polis itu merupakan satu lagi bukti di mana Putrajaya cuba menyekat perbezaan pendapat menggunakan akta drakonian ke atas pengkritik kerajaan.
“Penulis blog Umno memperbesarkan hal ini dengan membuat laporan polis untuk membantah penjualan buku tersebut dan ‎saya sedar mengenai laporan itu kononnya, saya mencemarkan imej institusi kehakiman negara melalui buku itu.
Bahaya pemikiran org PR ni dah di sabitkan anwar meliwat pun masih berada dlm jemaah mereka tak dapat si peliwat isteri peliwat pun jadilah nak diangkat menjadi calon di kajang dan telah menang di situ tapi mereka tak sedar undi wan azizah corak pimpinan yg wan azizah tu nanti pastinya bercorak dari anwar juga jadi LAYAKKAN INDIVIDU YG DI JATUHKAN MAHKAMAH BERSALAH MELIWAT TERLIBAT DLM MEMIMPIN UMAT ????

PM nak ingatkan juga sekiranya pengundi Dun Kajang memberi undi kepada Wan Azizah, pemimpin PKR itu sudah tentu akan mensia-siakan pengundi Dun Kajang sebagaimana yang dibuat di Parlimen Permatang Pauh selama ini takkan nak di patuk ular buat kali yg kedua.

Apa nak ubah persepsi kononya Anwar di fitnah dan kononnya ini salah Umno ???

Perlu diingatkan sekali lagi malah dah berulang kali pm ingatkan sahabat dlm pakatan yang Bukan semua kes mahkamah yang membabitkan kerajaan akan menang dan begitu juga dengan Anwar yang tidak semua kes mahkamahnya berakhir dengan kekalahan kerana ada banyak juga kes yang dia menang.

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pernah membuat keputusan memihak kepadanya dalam kes saman fitnah RM50 juta ke atas Utusan Melayu (Malaysia) Bhd dan ketua pengarangnya berhubung artikel berkaitan temu bualnya yang disiarkan oleh BBC pada tahun sebelumnya.
Sebelum itu, pada Jun 2012, Anwar turut menang kes saman fitnah yang dibawa ke atas bekas rakan sukan tenisnya, Datuk S. Nallakaruppan berhubung kenyataan kononnya menerima wang sebanyak RM60 juta.

Dengan banyak kes yang telah Anwar menang adakah itu bermakna badan kehakiman masih tidak adil sedangkan realitinya Anwar yang enggan berpijak di bumi nyata dan cuba menafikan asas dalam sistem kehakiman iaitu yang salah tetap salah dan yang benar tetap benar.

Perlu diingat badan kehakiman adalah badan yang bebas tanpa ada pengaruh dari mana-mana pihak sekalipun kerajaan yang memerintah malah kedudukan hakim itu sendiri ditentukan oleh Perlembagaan negara yang hanya boleh terlucut melalui tiga cara iaitu meninggal dunia, tidak sihat atau tidak boleh menjalankan fungsi dan telah melakukan jenayah atau melanggar undang-undang.

Struktur kehakiman di negara kita menjamin bahawa hakim itu kebal untuk laksanakan tanggungjawabnya yang mesti menegakkan keadilan without fear or favor sementara tuduhan Anwar adalah berasaskan agenda peribadinya sendiri.

Kalau sedara dlm pakatan tak mampu nak gunakan kewarasan berfikir lagi ok lah tapi jika was was apa perlu kita lakukan adakah kita masih bersama golongan atau keluarga ini jadi pakat singkirkan Keluarga yg ada masaalah seperti ini byk lagi calon lebih baik sikit dari anwar tapi sikit shj setakat ini pm tak nampak lagi dlm pakatan yg benar benar ikhlas klu ada pun bkn seratus peratus ikhlas berjuang kerana agama.

Dan yang pm paling benci ialah golongan yang suka berdakyah menipu buat sekian kalinya tapi yg di tipu tu masih tertipu dan itu sebenarnya menampakkan tidak ada sifat kewarasan menggunakan minda sebaiknya berfikir di dalam hati2 penyokong taksub pembangkang dan terbukti apabila kerajaan negeri tidak dapat tunaikan manifesto PRU13, Wan Azizah pula terpaksa keluarkan manifesto baharu.

“Kajang Move''la kononnya huuhuuu dah dengan jelas menunjukkan manifesto lalu gagal dicapai sekali gus menjadi teguran hebat kepada kerajaan negeri sekarang jadi apa lah yg hebat sangat tentang Wan Azizah ni...
Sehingga ke hari ini, para pemuja Anwar Ibrahim masih tidak menerima hakikat pemimpin mereka adalah seorang peliwat. 

Bagi mereka jika liwat itu berlaku sekalipun, ia mungkin perangkap BN terhadap Anwar Ibrahim.


Sebelum ini Rafizi Ramli tampil dengan penerangan video bagi menyokong dakwaan bahawa tuduhan liwat ke atas Anwar Ibrahim adalah fitnah.


Antara yang dibangkitkan oleh Rafizi Ramli adalah :
  • Ketika kejadian Anwar sedang bermesyuarat bersama 14 individu lain.
  • Air mani tidak pernah muncul dan dibuktikan di mahkamah.
  • Sampel B5, B7, B8 mustahil ada sampel yang boleh ada DNA.
Kita tahu Rafizi Ramli serba boleh, sekejap jadi pakar ekonomi, sekejap jadi pakar undang-undang tetapi siapa sangka Rafizi juga boleh bertukar menjadi pakar DNA dan penyiasat kes jenayah seksual.

Disebabkan masih ramai totok PKR menganggap mahkamah dikawal oleh BN dan sengaja menjatuhkan hukuman ke atas Anwar Ibrahim. 

Terpaksa kita jawab satu persatu tuduhan yang dibuat oleh PKR terhadap sistem kehakiman negara kita.

Fakta sebenar yang membuktikan Anwar Ibrahim meliwat adalah :
1. Anwar tak berani menyahut cabaran Saiful untuk bersumpah Quran sebab takut dimakan sumpah.

2. Anwar tak berani berdiri di dalam kandang saksi sebab takut disoal balas oleh Pendakwaraya.

3. Anwar gagal menghadirkan 14 orang `Saksi Alibi’ yang dia janjikan kepada Mahkamah sebab semua saksi berkenaan tak sanggup bercakap bohong kepada mahkamah.


4. Anwar gagal menafikan melalui `Saksi Alibi’ bahawa dia berada di kondominium Desa Damansara pada 26 Jun 2008 di antara jam 3.10 petang – 4.30 petang pada masa dia didakwa meliwat Saiful.

5. Anwar tak berani memberikan sampel DNA sebab dia tahu DNA dia sepadan dengan `semen’ yang diperolehi dari dalam dubur Saiful.

6. Tiga orang doktor yang memeriksa Saiful mengesahkan ada `anal penile penetration’ ke dalam dubur Saiful.

7. Ahli Kimia Dr. Seah mengesahkan ada `semen’ male `Y’ di dalam dubur Saiful yang sepadan dengan DNA Anwar.
Malah tuduhan Anwar Ibrahim meliwat turut dibuat oleh Karpal Singh yang mendakwa dia mempunyai bukti Anwar terbabit sodomi pada 22 Oktober 1997.

Ketika itu, Karpal meminta Anwar membersihkan namanya kerana dikatakan terlibat sodomi dengan Azizan Abu Bakar bekas pemandu Dr. Wan Azizah, memandangkan Anwar Ibrahim dikatakan bakal menjadi Perdana Menteri selepas Tun Mahathir.

Benarkah hakim membuat keputusan terburu-buru?

Kita susuri kronologi perbicaraan liwat II sejak 2008 :
1. Kes ini telah mula dibicarakan pada 7 Ogos 2008.

2. Pada 3 Februari 2010 kes ini dipindahkan ke Mahkamah Tinggi.

3. Pada 9 Januari 2012 Anwar dibebaskan.

4. 20 Januari 2012 Pendakwa Raya mengemukakan rayuan di Mahkamah Rayuan untuk membatalkan keputusan Mahkamah Tinggi.

5. Prosiding rayuan berlangsung pada 6 hingga 7 Mac 2014.

6. Mahkamah Rayuan menjatuhkan hukuman penjara 5 tahun ke atas Anwar pada 7 Mac 2014.

7. Anwar telah mengemukakan 67 kali penangguhan sepanjang tempoh mahkamah berjalan.

8. Keputusan dibuat selepas 6 tahun proses mahkamah, bukan keputusan tergesa-gesa.
Benarkah prosiding mahkamah rayuan - konspirasi kerajaan untuk menghalang Anwar Ibrahim di Kajang?

Banyak cantik muka PKR, semua benda konspirasi BN sedangkan hakikat yang sebenar adalah ;
1. Anwar tahu kes dakwaan liwat beliau terhadap Saiful dipindahkan ke Mahkamah Tinggi sejak 3 Februari 2010.

2. Pendakwa Raya mengemukakan rayuan membatalkan keputusan Mahkamah Tinggi sejak pada 20 Januari 2012.

3. Anwar sudah tahu lebih awal Prosiding Rayuan akan didengar pada 6 dan 7 Mac 2014.

4. Walhal PRK Kajang hanya timbul pada bulan Februari 2014 atas perancangan dia sendiri.

5. Anwar yang merancang perletakkan jawatan bekas ADUN Kajang yang membawa kepada PRK Kajang diadakan. Sebenarnya Anwar yang mengarahkan perletakan jawatan ADUN N.25 Kajang.
Akui sahaja liwat itu berlaku di antara Anwar Ibrahim dan Saiful Bukhari kerana Anwar Ibrahim memang pantang melihat jejaka jambu.
Pssstt...Haram lagi berdosa mengundi parti yg suara mejoritinya dibawah kuasa kafir harbi yang terbukti telah menekan islam ,sekali pun mempertaruhkan orang melayu sebagai calonnya berbanding calon cina akan tetapi berada di bawah suara mejoriti melayu Islam maka wajar kita mengundinya renung renungkan...
Catat Ulasan