Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Ahad, 7 April 2013

AGENDA SEBENAR DAP DIDEDAH !!!!! ?

KALAU ANDA SAYANG ISLAM DGR VIDEO NI SAMPAI HABIS

Pendirian sebenar DAP yang membenci bangsa Melayu dan pengamal nepotisma serta kronisma tegar. Kini terpulanglah kepada rakyat untuk membuat penilaian. Jika apa yang berlaku semasa Kongres DAP minggu lalu belum cukup meyakinkan anda, ingat semula insiden-insiden berikut:

Lim kit siang cakap mereka bekerjasama dgn pas bukan sebab mereka sokong hudud. Mereka x sokong hudud tp atas dasar lain termasuk pluralism. Hemmm apa hukum.org islam sekongkol dgn org lain yg promote pluralisma ni.

(1) Teresa Kok-desak azan diperlahankan di Bandar Kinrara & tulisan jawi dihapuskan pada nama2 jalan di KL.


(2) DAP Penang hapuskan tulisan Jawi pada papan tanda di Penang.

(3) DAP terang-terangan menolak negara ini sebagai Negara Islam dan menegaskanMalaysia negara sekular.

(4) Nga Kor Ming- persenda ayat2 suci Al Quran berulang kali dalam ceramahnya.


UFB - Nga Kor Ming Ceramah Guna Ayat Quran(5) DAP mahu Dasar Ekonomi Baru dihapuskan dan dilaksana dasar sama rata semua kaum.(6) DAP mahu kurangkan jumlah penjawat awam yang rata-ratanya Melayu.
(7) DAP Selangor kata Beer bukan arak dan minta penjualan diteruskan di kawasan Melayu.

(8) DAP Pulau Pinang hapuskan portfolio agama Islam.

(9) Anthony Loke kata Islam "FUCKING RELIGION" dan mencerca Riduan Tee.

(10) DAP desak wang Baitulmal Selangor diberi kpd bukan Islam.

(11) Karpal Singh derhaka kat Raja Melayu, mahu menyaman Sultan Perak. Jika nak disenaraikan kesemua perbuatan DAP yang jelas, menguriskan hati orang Melayu, 3 hari 3 malam pun tidak mungkin habis. Apapun, saya tidak akan lupa peranan utama DAP dalam mencetuskan tragedi 13 Mei.BONGKAR !!! MOTIF DI SEBALIK BANTUAN PAP SINGAPURA KEPADA PR KHASNYA DAP DIDEDAHKAN.
Pendedahan mengenai parti politik negara jiran,iaitu People’s Action Party (PAP),Singapura membantu pembangkang Malaysia bukanlah perkara baru.Oleh itu,apabila media mendedahkan bantuan DAP secara tersusun terhadap PR dalam menghadapi PRU-13, ramai yang tidak terkejut lagi.Namun,bantuan PAP terhadap PR,khasnya DAP kali ini lebih hebat dan terbuka sehingga ke tahap di mana Kerajaan Singapura memberikan cuti khas 2 hari pada hari 3hb Mei,Jumaat dan 6hb Mei,Isnin bersempena dengan pengundian pada 5 Mei,Ahad.

Kerajaan Singapura juga akan memberikan elaun minyak khas kepada warganya yang terlibat membantu PR dalam PRU di Malaysia.Pekerja-pekerja Parti PAP diarahkan untuk turut serta membantu jentera DAP sepanjang tempoh berkempen.Jangan sekali-kali kita lupa bahawa 2 dari pengasas PAP,masih terus menerajui DAP sejak 1967 iaitu Lim Kit Siang dan Devan Nair (Ahli Parlimen Bangsar) sekali gus membawa erti yang roh dan jiwa PAP dan DAP adalah sama sahaja. PAP terbentuk dari semangat kiasu,rasis dan kebencian yang meluap terhadap Melayu.

Jika dikaji sejarah Singapura,kita akan dapati bahawa sebab musabab utama ia keluar dari Malaysia hanyalah kerana enggan menerima pemerintahan Melayu Islam.Dari situlah maka agenda rasis PAP dalam membantu DAP dalam PRU-13 di Malaysia terserlah apabila keistimewaan cuti dan pulang mengundi bagi warganegara Malaysia di negara itu hanya diberikan kepada warganegara Malaysia berbangsa Cina sahaja, dengan harapan mereka semua akan mengundi DAP.

Tidak cukup dengan itu,7 buah bas telah disediakan oleh salah seorang taikun besar negara itu bagi membantu mereka yang tiada kenderaan untuk pulang.Keputusan Lim Kit Siang untuk bertanding di Gelang Patah,Johor juga dilihat mempunyai agenda tertentu sebagai mengatur langkah yang lebih berkesan untuk ‘mendekatkan’ Malaysia kepada Singapura.

Sebelum ini pun,PAP telah pun didedahkan terlibat dalam BERSIH dan juga demonstrasi menentang Lynas.Pendek kata,negara jiran itu tidak pernah senang melihat Malaysia senang dan apa saja yang mampu menggugat kestabilan dan kekuatan Malaysia akan menarik minat mereka.

Cita-cita Lee Kuan Yew untuk menakluk Malaysia tidak pernah padam, dan Malaysia juga tidak pernah lupa akan cita-cita beliau itu. Walaupun pada zahirnya,Malaysia seolah-olah alpa,tetapi hakikatnya, Malaysia punya cara tersendiri untuk menanganinya.

Singapura telah beberapa kali dikesan menceroboh ruang udara Malaysia,namun sebagai jiran yang matang,bijak dan berfikir panjang,Malaysia tidak pernah terburu-buru mengambil tindakan terhadap mereka.Walaupun Singapura terkenal dengan sifat kiasu ekstrem iaitu tidak malu dan tidak mungkin mengaku salah.

Sekiranya bersalah dan juga tidak akan sekali-kali bertolak ansur atau meletakkan nilai kemanusiaan,kejiranan dan persahabatan mengatasi ego dan keangkuhan,tetapi Malaysia tetap mengambil sikap sabar dan tenang dalam menangani karenah jiran yang satu ini.Ini kerana kita cukup kenal siapa Singapura,iaitu sebuah negara diterajui oleh rasis Cina yang merasakan diri mereka setanding barat.

Mentaliti ‘dijajah’ mereka begitu kuat iaitu cukup bangga jika dikaitkan dengan barat apatah lagi mendapat kepercayaan menjadi ‘agen’ barat di rantau ini.Lebih dari itu,sikap iri hati,tamak dan kiasu pemimpinnya menjadikan negara kecil itu sentiasa mendendami Malaysia yang dianggap mereka sebagai ‘bodoh’ kerana diterajui oleh bangsa Melayu.

Selain dendam peribadi Lee Kuan Yew yang tidak berasas terhadap bangsa Melayu,Malaysia juga sentiasa berada di bawah pemerhatian Singapura kerana potensinya dari segi ekonomi dan pelaburan dan seperti juga bangsa-bangsa di barat,entah kenapa Singapura turut melihat Islam di Malaysia sebagai masalah,kalaupun bukan ancaman.

Walau apapun,pilihan memilih kerajaan berada di tangan kita,bukan Singapura.Setakat ini,kita sudah menyaksikan bahawa DAP tidak sebijak mana, malah bodoh sehinggakan tidak tahu mengira dan menipu juga terkantoi semuanya.Maka,yakinlah bahawa PAP yang angkuh itu juga sama saja,iaitu tidaklah sebijak mana.

Sesungguhnya PAP belum cukup matang untuk memahami bahawa ada yang lebih penting di dalam dunia ini selain kekayaan negara,iaitu keamanan,kestabilan dan kemanusiaan.Oleh itu,biarlah mereka perasan hebat dan bertungkus lumus cuba menjajah kita dengan apa jua cara,kita tidak rugi di mana-mana kerana orang bijak tidak perlu menunjuk-nunjuk bijak dan orang yang benar hebat tidak akan sekali-kali bersifat angkuh.Orang yang bijak pasti tahu bahawa keangkuhan seringkali membawa kepada kejatuhan.

RENUNG-RENUNGKAN4 ulasan:

ha ha ha berkata...

Orang Melayu jangan tak sedar!!!!!!

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF MALAYSIA SEBAGAI TANAH MELAYU?

DAP tidak pernah mengiktiraf Malaysia sebagai Tanah Orang Melayu dan Tanah Bumiputera Sabah dan Sarawak!...

Tanpa berpandukan Sejarah Malaysia dan Kontrak Sosial, DAP akan melakukan apa sahaja untuk menafikan "Istilah Tanah Melayu" DAN MENJADIKAN MALAYSIA SEBAGAI NEGARA YANG "DIPUNYAI" OLEH PIHAK CINA CAUVANIS DAP SAHAJA...

.....

*ADAKAH DAP MENGHORMATI ISLAM? ( ...YANG MENJADI UGAMA RASMI NEGARA MALAYSIA DAN DIANUTI OLEH MAJORITI RAKYAT MALAYSIA?)

DAP tidak pernah menghormati Islam malah membenci dan menghina Islam setiap masa...

DAP melakukan apa sahaja untuk melemahkan Islam malah DAP tidak langsung takut terhadap apa2 jua institiutsi Islam di Malaysia...

...

* ADAKAH DAP BERSIKAP TAAT SETIA KEPADA RAJA2 MELAYU?

Cina Cauvanis DAP tidak akan bersikap taat setia kepada Raja2 Melayu...

Mereka telah sering berkelakuan biadap terhadap Raja2 Melayu malah menggelarkan Raja2 melayu sebagai lanun, perompak dan sebagainya...

...

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF KEDUDUKAN ORANG2 MELAYU DI MALAYSIA SEPERTI YANG TERMAKTUB DI DALAM ARTIKEL 153 PERLEMBAGAAN MALAYSIA?

DAP tidak pernah mengiktiraf kedudukan orang2 Melayu menurut Perlembagaan Malaysia malah DAP telah berkali2 melaungkan untuk menghapuskan Hak Keistimewaan Orang Melayu...

....

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA RASMI NEGARA MALAYSIA?

Tidak pernah malah sering tidak mendaulatkan Bahasa Rasmi Negara...

....

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF REJIMEN ASKAR MELAYU DI RAJA SERTA ORGANISASI2 DI RAJA?

Perkataan Rejimen Askar Melayu Di Raja telah memaksimakan tahap kebencian DAP terhadap orang2 Melayu...

DAP mahukan meletakkan Cina2 Cauvanis DAP untuk meneraju dan mengetuai segala organisasi2 keselamatan...

...

DAP akan memperlekehkan segalanya mengenai orang Melayu dan mengganggap orang2 Melayu sebagai bodoh dan mahu merampas segala hak orang Melayu dan bumiputera2 di Malaysia...

DAP akan menjebikkan muka bila diperkatakan tentang Ketuanan Melayu, Tanah Melayu, Ugama Islam, Raja2 Melayu, Artikel 153, Keretapi Tanah Melayu, Rejimen Askar Melayu Di Raja, GLC dan sebagainya kerana ianya adalah perkara2 yang DAP bertekap untuk hapuskan.

TETAPI satu perkara yang DAP Cauvanis Cina akan celik mata apabila mereka terdengar satu perkara mengenai Melayu dan Bumiputera...

Perkara itu adalah TANAH SIMPANAN ORANG MELAYU yang termasuk juga TANAH RIZAB BUMIPUTERA SARAWAK DAN SABAH!

Jika DAP berjaya menghapuskan Ketuanan Melayu, Tanah Melayu, Ugama Islam sebagai ugama rasmi, Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi, Raja2 Melayu, Artikel 153, Keretapi Tanah Melayu dan Rejimen Askar Melayu Di Raja, DAP akan tetap berputih mata jika tidak dapat mengambil tanah2 rizab bumiputera...Dan dengan kegagalan ini, mereka akan dapat "menawan" Tanah Melayu dan seterusnya DAP tidak akan dapat "menyelamatkan" Singapura...

Apakah AGENDA UTAMA DAP!!!!!

ha ha ha berkata...

Orang Melayu jangan tak sedar!!!!!!

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF MALAYSIA SEBAGAI TANAH MELAYU?

DAP tidak pernah mengiktiraf Malaysia sebagai Tanah Orang Melayu dan Tanah Bumiputera Sabah dan Sarawak!...

Tanpa berpandukan Sejarah Malaysia dan Kontrak Sosial, DAP akan melakukan apa sahaja untuk menafikan "Istilah Tanah Melayu" DAN MENJADIKAN MALAYSIA SEBAGAI NEGARA YANG "DIPUNYAI" OLEH PIHAK CINA CAUVANIS DAP SAHAJA...

.....

*ADAKAH DAP MENGHORMATI ISLAM? ( ...YANG MENJADI UGAMA RASMI NEGARA MALAYSIA DAN DIANUTI OLEH MAJORITI RAKYAT MALAYSIA?)

DAP tidak pernah menghormati Islam malah membenci dan menghina Islam setiap masa...

DAP melakukan apa sahaja untuk melemahkan Islam malah DAP tidak langsung takut terhadap apa2 jua institiutsi Islam di Malaysia...

...

* ADAKAH DAP BERSIKAP TAAT SETIA KEPADA RAJA2 MELAYU?

Cina Cauvanis DAP tidak akan bersikap taat setia kepada Raja2 Melayu...

Mereka telah sering berkelakuan biadap terhadap Raja2 Melayu malah menggelarkan Raja2 melayu sebagai lanun, perompak dan sebagainya...

...

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF KEDUDUKAN ORANG2 MELAYU DI MALAYSIA SEPERTI YANG TERMAKTUB DI DALAM ARTIKEL 153 PERLEMBAGAAN MALAYSIA?

DAP tidak pernah mengiktiraf kedudukan orang2 Melayu menurut Perlembagaan Malaysia malah DAP telah berkali2 melaungkan untuk menghapuskan Hak Keistimewaan Orang Melayu...

....

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA RASMI NEGARA MALAYSIA?

Tidak pernah malah sering tidak mendaulatkan Bahasa Rasmi Negara...

....

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF REJIMEN ASKAR MELAYU DI RAJA SERTA ORGANISASI2 DI RAJA?

Perkataan Rejimen Askar Melayu Di Raja telah memaksimakan tahap kebencian DAP terhadap orang2 Melayu...

DAP mahukan meletakkan Cina2 Cauvanis DAP untuk meneraju dan mengetuai segala organisasi2 keselamatan...

...

DAP akan memperlekehkan segalanya mengenai orang Melayu dan mengganggap orang2 Melayu sebagai bodoh dan mahu merampas segala hak orang Melayu dan bumiputera2 di Malaysia...

DAP akan menjebikkan muka bila diperkatakan tentang Ketuanan Melayu, Tanah Melayu, Ugama Islam, Raja2 Melayu, Artikel 153, Keretapi Tanah Melayu, Rejimen Askar Melayu Di Raja, GLC dan sebagainya kerana ianya adalah perkara2 yang DAP bertekap untuk hapuskan.

TETAPI satu perkara yang DAP Cauvanis Cina akan celik mata apabila mereka terdengar satu perkara mengenai Melayu dan Bumiputera...

Perkara itu adalah TANAH SIMPANAN ORANG MELAYU yang termasuk juga TANAH RIZAB BUMIPUTERA SARAWAK DAN SABAH!

Jika DAP berjaya menghapuskan Ketuanan Melayu, Tanah Melayu, Ugama Islam sebagai ugama rasmi, Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi, Raja2 Melayu, Artikel 153, Keretapi Tanah Melayu dan Rejimen Askar Melayu Di Raja, DAP akan tetap berputih mata jika tidak dapat mengambil tanah2 rizab bumiputera...Dan dengan kegagalan ini, mereka akan dapat "menawan" Tanah Melayu dan seterusnya DAP tidak akan dapat "menyelamatkan" Singapura...

Apakah AGENDA UTAMA DAP!!!!!

ha ha ha berkata...

Orang Melayu jangan tak sedar!!!!!!

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF MALAYSIA SEBAGAI TANAH MELAYU?

DAP tidak pernah mengiktiraf Malaysia sebagai Tanah Orang Melayu dan Tanah Bumiputera Sabah dan Sarawak!...

Tanpa berpandukan Sejarah Malaysia dan Kontrak Sosial, DAP akan melakukan apa sahaja untuk menafikan "Istilah Tanah Melayu" DAN MENJADIKAN MALAYSIA SEBAGAI NEGARA YANG "DIPUNYAI" OLEH PIHAK CINA CAUVANIS DAP SAHAJA...

.....

*ADAKAH DAP MENGHORMATI ISLAM? ( ...YANG MENJADI UGAMA RASMI NEGARA MALAYSIA DAN DIANUTI OLEH MAJORITI RAKYAT MALAYSIA?)

DAP tidak pernah menghormati Islam malah membenci dan menghina Islam setiap masa...

DAP melakukan apa sahaja untuk melemahkan Islam malah DAP tidak langsung takut terhadap apa2 jua institiutsi Islam di Malaysia...

...

* ADAKAH DAP BERSIKAP TAAT SETIA KEPADA RAJA2 MELAYU?

Cina Cauvanis DAP tidak akan bersikap taat setia kepada Raja2 Melayu...

Mereka telah sering berkelakuan biadap terhadap Raja2 Melayu malah menggelarkan Raja2 melayu sebagai lanun, perompak dan sebagainya...

...

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF KEDUDUKAN ORANG2 MELAYU DI MALAYSIA SEPERTI YANG TERMAKTUB DI DALAM ARTIKEL 153 PERLEMBAGAAN MALAYSIA?

DAP tidak pernah mengiktiraf kedudukan orang2 Melayu menurut Perlembagaan Malaysia malah DAP telah berkali2 melaungkan untuk menghapuskan Hak Keistimewaan Orang Melayu...

....

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA RASMI NEGARA MALAYSIA?

Tidak pernah malah sering tidak mendaulatkan Bahasa Rasmi Negara...

....

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF REJIMEN ASKAR MELAYU DI RAJA SERTA ORGANISASI2 DI RAJA?

Perkataan Rejimen Askar Melayu Di Raja telah memaksimakan tahap kebencian DAP terhadap orang2 Melayu...

DAP mahukan meletakkan Cina2 Cauvanis DAP untuk meneraju dan mengetuai segala organisasi2 keselamatan...

...

DAP akan memperlekehkan segalanya mengenai orang Melayu dan mengganggap orang2 Melayu sebagai bodoh dan mahu merampas segala hak orang Melayu dan bumiputera2 di Malaysia...

DAP akan menjebikkan muka bila diperkatakan tentang Ketuanan Melayu, Tanah Melayu, Ugama Islam, Raja2 Melayu, Artikel 153, Keretapi Tanah Melayu, Rejimen Askar Melayu Di Raja, GLC dan sebagainya kerana ianya adalah perkara2 yang DAP bertekap untuk hapuskan.

TETAPI satu perkara yang DAP Cauvanis Cina akan celik mata apabila mereka terdengar satu perkara mengenai Melayu dan Bumiputera...

Perkara itu adalah TANAH SIMPANAN ORANG MELAYU yang termasuk juga TANAH RIZAB BUMIPUTERA SARAWAK DAN SABAH!

Jika DAP berjaya menghapuskan Ketuanan Melayu, Tanah Melayu, Ugama Islam sebagai ugama rasmi, Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi, Raja2 Melayu, Artikel 153, Keretapi Tanah Melayu dan Rejimen Askar Melayu Di Raja, DAP akan tetap berputih mata jika tidak dapat mengambil tanah2 rizab bumiputera...Dan dengan kegagalan ini, mereka akan dapat "menawan" Tanah Melayu dan seterusnya DAP tidak akan dapat "menyelamatkan" Singapura...

Apakah AGENDA UTAMA DAP!!!!!

ha ha ha berkata...

Orang Melayu jangan tak sedar!!!!!!

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF MALAYSIA SEBAGAI TANAH MELAYU?

DAP tidak pernah mengiktiraf Malaysia sebagai Tanah Orang Melayu dan Tanah Bumiputera Sabah dan Sarawak!...

Tanpa berpandukan Sejarah Malaysia dan Kontrak Sosial, DAP akan melakukan apa sahaja untuk menafikan "Istilah Tanah Melayu" DAN MENJADIKAN MALAYSIA SEBAGAI NEGARA YANG "DIPUNYAI" OLEH PIHAK CINA CAUVANIS DAP SAHAJA...

.....

*ADAKAH DAP MENGHORMATI ISLAM? ( ...YANG MENJADI UGAMA RASMI NEGARA MALAYSIA DAN DIANUTI OLEH MAJORITI RAKYAT MALAYSIA?)

DAP tidak pernah menghormati Islam malah membenci dan menghina Islam setiap masa...

DAP melakukan apa sahaja untuk melemahkan Islam malah DAP tidak langsung takut terhadap apa2 jua institiutsi Islam di Malaysia...

...

* ADAKAH DAP BERSIKAP TAAT SETIA KEPADA RAJA2 MELAYU?

Cina Cauvanis DAP tidak akan bersikap taat setia kepada Raja2 Melayu...

Mereka telah sering berkelakuan biadap terhadap Raja2 Melayu malah menggelarkan Raja2 melayu sebagai lanun, perompak dan sebagainya...

...

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF KEDUDUKAN ORANG2 MELAYU DI MALAYSIA SEPERTI YANG TERMAKTUB DI DALAM ARTIKEL 153 PERLEMBAGAAN MALAYSIA?

DAP tidak pernah mengiktiraf kedudukan orang2 Melayu menurut Perlembagaan Malaysia malah DAP telah berkali2 melaungkan untuk menghapuskan Hak Keistimewaan Orang Melayu...

....

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA RASMI NEGARA MALAYSIA?

Tidak pernah malah sering tidak mendaulatkan Bahasa Rasmi Negara...

....

*ADAKAH DAP MENGIKTIRAF REJIMEN ASKAR MELAYU DI RAJA SERTA ORGANISASI2 DI RAJA?

Perkataan Rejimen Askar Melayu Di Raja telah memaksimakan tahap kebencian DAP terhadap orang2 Melayu...

DAP mahukan meletakkan Cina2 Cauvanis DAP untuk meneraju dan mengetuai segala organisasi2 keselamatan...

...

DAP akan memperlekehkan segalanya mengenai orang Melayu dan mengganggap orang2 Melayu sebagai bodoh dan mahu merampas segala hak orang Melayu dan bumiputera2 di Malaysia...

DAP akan menjebikkan muka bila diperkatakan tentang Ketuanan Melayu, Tanah Melayu, Ugama Islam, Raja2 Melayu, Artikel 153, Keretapi Tanah Melayu, Rejimen Askar Melayu Di Raja, GLC dan sebagainya kerana ianya adalah perkara2 yang DAP bertekap untuk hapuskan.

TETAPI satu perkara yang DAP Cauvanis Cina akan celik mata apabila mereka terdengar satu perkara mengenai Melayu dan Bumiputera...

Perkara itu adalah TANAH SIMPANAN ORANG MELAYU yang termasuk juga TANAH RIZAB BUMIPUTERA SARAWAK DAN SABAH!

Jika DAP berjaya menghapuskan Ketuanan Melayu, Tanah Melayu, Ugama Islam sebagai ugama rasmi, Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi, Raja2 Melayu, Artikel 153, Keretapi Tanah Melayu dan Rejimen Askar Melayu Di Raja, DAP akan tetap berputih mata jika tidak dapat mengambil tanah2 rizab bumiputera...Dan dengan kegagalan ini, mereka akan dapat "menawan" Tanah Melayu dan seterusnya DAP tidak akan dapat "menyelamatkan" Singapura...

Apakah AGENDA UTAMA DAP!!!!!