Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Isnin, 20 November 2017

AZMIN GOYANG CYBERTROPER PAKATAN PEMBANGKANG BAKAL MENINGKATKAN SERANGAN

*AMARAN MERAH JAMBU!!!! PAGE, AKAUN INDIVIDU PEMIMPIN BARISAN NASIONAL DALAM BAHAYA!!*

Pasukan tentera siber *(cybertroopers)* Pakatan Harapan Selangor bakal meningkatkan serangan terhadap media-media sosial pro-Barisan Nasional khususnya yang memfokuskan gerakerja terhadap usaha membongkar penyelewengan yang dilakukan oleh kerajaan negeri di bawah kepimpinan Azmin Ali.

Arahan serangan turut dihalakan terhadap akaun-akaun pemimpin utama Barisan Nasional negeri seperti _page_ rasmi Tan Sri Noh Omar, Menteri KPKT merangkap Pengerusi BN Selangor, _page_ rasmi Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar yang juga Pengerusi Gabungan NGO 1Malaysia, Datuk Seri Jamal Mohd Yunos dan _page_ rasmi Ahli Parlimen Sungai Besar, YB Budiman Zohdi.

Selain itu, _page_ rasmi *Darul Ehsan Leaks* turut dijadikan sasaran utama untuk dilumpuhkan dalam tempoh 120 hari menjelang PRU-14 susulan pelbagai siri pendedahan yang dilakukan sejak ia ditubuhkan.

Sejajar dengan arahan ini juga, kami dimaklumkan tak kurang 500 akaun palsu yang menggunakan platform Facebook sedia digerakkan pada bila-bila masa. Antara modus operandi yang ditetapkan termasuklah menghantar komentar yang sama di setiap posting dan membuat laporan atau _report_ secara langsung kepada Facebook secara serentak dan berulang-ulang sehingga sesuatu _page_ atau akaun ditutup.

Selain itu, Pakatan Harapan turut menyediakan sejumlah bajet yang besar untuk mengupah _hackers_ atau penggodam maya bagi memastikan _pages_ atau akaun individu yang berpotensi menggugat mereka dilumpuhkan sepenuhnya.  

Perkembangan ini secara tidak langsung mengesahkan lagi kegusaran dan kegoyahan jentera siber pro-Azmin dalam mereka berhadapan kebangkitan jentera siber Barisan Nasional di Selangor dan Malaysia amnya.

Relax la Min... kata telus, kan? Kalau telus, tak payah la goyang.

*Mohon viralkan segera*

#deleaks
#infoSelangor
#teamviralSelangor
#JeminGoyang


Tiada ulasan: