Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Isnin, 7 Ogos 2017

MELAYU TIADA MARUAH GADAI HARGA DIRI PADA PEMIMPIN DAP

Anak Muda Melayu Barua DAP Bantah Pembinaan Masjid, Institusi Dakwah & Agama.

Tragedi yang berlaku di Pejabat Majlis Daerah Machang pagi tadi jelas membuktikan Melayu menjadi pak turut/barua kepada DAP apabila gabungan PEMUDA PAN, ARMADA dan PEMUDA KeADILan bertindak mengadakan demotrasi membantah pembinaan Masjid dan Institusi Dakwa & Agama.

Lot tanah (LOT 1946 & LOT 985)
Bangunan tersebut dibina diatas tanah persendirian yang di WAKAF oleh Ketua UMNO Bahagian Machang. Mereka yang datang membuat bantahan di Pejabat Majlis Daerah bukan anak tempatan tetapi dari luar Machang.

Dakwaan mereka kononnya, YB. Datuk Ahmad Jazlan membina bangunan tanpa memohon kebenaran Majlis Daerah Machang. Kelantan News dapat penjelasan dari YB. Datuk Jazlan, sebelum itu beliau terlebih dahulu memaklumkan perkara tersebut kepada Pegawai Daerah dan pihak Majlis Daerah Machang. Pembinaan Masjid dan bangunan Institusi Dakwa & Agama mempunyai pelan dan pihak Majlis Daerah bersetuju dengan cadangan itu.

Masjid dan Intitusi Dakwah & Agama yang di WAKAF oleh YB. Datuk Jazlan sebagai pusat ilmu secara percuma untuk masyarakat tempatan dan yang kurang berkemampuan menghantar anak-anak mereka untuk belajar. Orang seperti inikah yang kita mahu angkat menjadi pemimpin untuk membela rakyat?

YB. Datuk Ahmad Jazlan Yakoob seorang pemimpin yang sentiasa mengutamakan keperluan dan kepentingan rakyat.
AllahuAkhbar…

- Kelantan News
Catat Ulasan