Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Isnin, 12 Jun 2017

Rafizi belum jawab berkenaan dana 26juta cuma berdolak dalik sahaja

Jika sebelum ini, isu berkaitan dengan dana kewangan sebanyak RM 26juta itu hangat diperkatakan dikalangan rakyat. Namun perkara itu hanya dinafikan secara kosong oleh Rafizi sehingga hari ini tiada satu pun jawapan yang diterima dari pihak pihak yang berkenaan

Menyangkal penafian yang dibuat oleh Si Rafizi itu, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) mendakwa penafian itu hanya merupakan satu pembohongan yang telah dilakukan oleh Rafizi.

Malah Zaid Ibrahim, Rafizi, Nurul Izzah, Datuk Saifuddin Nasution WAJB menjelaskan benar kah John Soh memberikan wang sebegitu banyak dengan jumlah hampir RM26 juta kesemuanya.

Anwar Ibrahim dan Dr Wan Azizah juga perlu tampil kerana dikaitkan menerima dana yang jauh lebih besar dari nama yang disebut sebelumnya,” kata beliau dalam satu kenyataan media di blognya, Rabu.

Sementara itu, Si Chagubard yang digantung keahlian oleh PKR sejak tahun 2014 mendakwa mengenali jutawan berkenaan serta mengetahui hubungan antara John Soh dengan PKR.

“Siapa dia John Soh? Jujurnya, saya kenal John Soh secara peribadi. Saya pernah beberapa kali duduk bersama untuk makan tengahari, minum petang dan naik kereta bersama ketika saya menjadi ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PKR.

“Peranan John Soh pada satu ketika dalam ‘circle Anwar’ amat kuat sehingga dia pernah beberapa kali hadir dan duduk dalam mesyuarat MPP PKR,” katanya lagi.

Persoalannya, jika benar PKR tidak terlibat dengan dana kewangan sebanyak RM 26 juta seperti mana yang didakwa oleh Si Chagubard ini, kenapa parti itu tidak mengambil tindakan?untuk lebih telus elok sangat dana politik wajib dibentangkan supaya rakyat tahu dari sumber mana datangnya dana itu

Perkara ini wajar dibimbangi pihak yang memberi dana ada agenda tersembunyi bukanya apa sahabat pm semua jika dana itu datangnya dari yahudi rasa radanya sahabat pm semua pun tahu kenapa pihak berkenaan sanggup menaja pembangkang di Negara kita
Catat Ulasan