Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Isnin, 20 Oktober 2014

SERTAI PAS DIKIRA JIHAT ATAU DIKIRA JAHAT ?


Benarkah bagai apa yang dikata oleh pendekar ini bahawasanya perbezaan yang ketara diantara Pas dan Umno ialah "UMNO menggunakan kuasa Politik menegakkan Islam

" manakala "PAS menyalahgunakan Islam untuk menegakkan kuasa Politik mereka sahaja tidak lebih dari itu sahaja"

Adalah lebih malang pm rasa mereka ini lah yang di paksa merendah rendahkan islam bilamana dibuli oleh sekutu mereka dalam pakatan pembangkang dan dalam masa yang sama mereka sengaja mendabik dada kononnya merekalah yang memperjuang Islam walhal sering terbukti segala tindakannya memertabat Islam tiada apa yang dapat kita lihat.

Pas tidak mampu mempertahankan Islam, contohnya dalam isu kalimah Allah, mereka gagal mempertahankan kalimah suci itu apabila membenarkan ia diguna pakai oleh bukan Islam sedangkan perkara ini berkaitan dengan soal akidah

Pas juga sanggup menggadai identiti Islam setelah membenarkan orang bukan Islam memasuki masjid serta berucap di dalamnya dan keadaan ini ternyata bercanggah dengan amalan di zaman kerajaan Rasulullah.

Islam membenarkan tahaluf siyasi bersama bukan Islam tetapi ia hendaklah dilaksanakan mengikut acuan Islam sebenar yang boleh memberi keadilan kepada seluruh ummah.

"Tahaluf siyasi dalam Islam tidak bersifat kekal. Ia suatu keperluan pada suatu masa selagi kepentingan Islam tidak tergugat. Namun jika sebaliknya maka dari segi hukum tahaluf tersebut perlu dikaji semula," katanya.

Dari sudut politik pula, tahaluf siyasi antara Pas dengan DAP dan PKR itu menyebabkan kuasa orang Melayu semakin terhakis akibat berlakunya perpecahan sesama sendiri YANG SENANG SIAPA ? Tak ker DAP jugak.

"Lihat apa yang berlaku ke atas Pas itu sendiri, pengaruhnya kian lemah manakala sokongan orang Melayu terhadap parti itu merosot dan terbukti kuasa DAP bertambah ia terbukti pada PRU13 yang lepas.

PM menyarankan Pas mengkaji semula tahaluf siyasi berdasarkan garis panduan yang betul atas alasan pengaruh parti itu semakin lemah apabila sering dihina oleh sekutunya.
Catat Ulasan