Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Selasa, 28 Oktober 2014

PENTAKSUB TEGAR ANWAR BIADAP REMPUH UM !!! ?

Memang benar seperti jangkaan pm semalam bahawa bakal berlaku rempuhan di dalangi penyokong Anwar di UM mereka bagaikan hilang pertimbangan sehingga sanggup melanggar peraturan kampus
Adakah ini tidak adil sahabat pm semua sedangkan pihak UM sebenarnya tidak dapat sebarang permohonan dari mana2 pihak yang mahu menjalankan program bersama Anwar ini
Akhirnya mereka berpelakuan seperti beruk siapa yang hendak dipersalahkan apabila Sekumpulan mahasiswa dan orang ramai yang terdiri daripada penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim bertindak merempuh pintu utama Universiti Malaya (UM) untuk menghadiri program pidato Ketua Pembangkang itu pada Isnin malam.
Dalam kejadian pada pukul 9.20 malam itu, kumpulan tersebut berjaya merempuh masuk pintu arah Bangsar selepas ia dikunci bagi tujuan keselamatan manakala pintu lain dibuka dengan kawalan.
Ketika rempuhan berlaku, pemimpin politik seperti Ketua Angkatan Muda Keadilan, Shamsul Iskandar Mohd Akin dan Ahli Parlimen Kapar, G. Manivannan turut berada di barisan depan kumpulan berkenaan.
Antara yang kelihatan hadir di pintu masuk utama UM itu ialah Presiden PMUM, Fahmi Zainol.
Kumpulan berkenaan kemudian berarak ke Dataran DTC UM yang merupakan lokasi pidato bertajuk  ’40 Tahun Dari UM Ke Penjara’ akan diadakan.
Anwar yang diiringi isterinya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, serta anak sulungnya yang juga Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar tiba di UM pada pukul 9.45 malam.
Maka hancurlah harapan ibu bapa mereka mahu melihat anak anak mereka berjaya dalam bidang akedemik kalau beginilah jadinya pentaksub Anwar ini ...
Catat Ulasan