Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Isnin, 14 Julai 2014

SELEPAS LANGKAH KAJANG GAGAL MAKA STRATEGI BARU DI BUAT BAGI MENGEKALKAN KUASA KELUARGA ANWAR DALAM PKR ?

Kepimpinan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim terus menerima asakan pengunduran bertubi-tubi daripada sekutunya yang secara terang-terangan tidak berpuas hati dengan cara pemerintahan beliau walhal jika kita selidik Khalid adalah lebih baik dari calon calon yang mereka cadangkan untuk menggantikan beliau dan kalau sahabat sahabat tak percaya anda selidiklah kebenarannya malah khalid di sukai oleh sebahagian penjawat awam yang merasakan khalid bukanlah terbaik akan tetapi lebih baik dari yang lain lain dalam Pr pada masa ini.

Senario PR ketika ini ialah sedang mengumpul suara dari akar umbi setiap cabang parti termasuk Adun dan Ahli Parlimen untuk dibawa ke peringkat pimpinan pusat seterusnya memuktamadkan status menteri besar itu.

Adun Batu Caves (PKR), Amirudin Shari berkata, penilaian corak pemerintahan Abdul Khalid sedang ditimbang tara berdasarkan beberapa kepincangan dan kelemahan yang dihadapi kerajaan negeri dalam tempoh mutakhir ini.

“Buat masa ini komponen PR sedang berbincang keperluan pengunduran Abdul Khalid bermula dari akar umbi sebelum koleksi pandangan berkenaan dibawa ke peringkat tertinggi untuk diputuskan sama ada kekal atau diturunkan.

Amirudin memberi bayangan seolah-olah pengunduran Abdul Khalid itu perlu dilakukan  tetapi keputusan besar itu wajar ditimbang tara secara teliti kerana setiap perubahan drastik memerlukan penyesuaian terbaik.

Katanya, pertukaran itu perlu tapi banyak penyesuaian baharu harus difikirkan.

"Kita takut salah pandang jika tergesa-gesa dan ia mendatangkan risiko PR pada Pilihan raya Umum ke -14 akan datang.
“Adun dan ahli parlimen sedang bincang termasuk juga akar umbi sama ada penentuan kekal atau tidak. Ia dalam proses dan tak perlu tergesa-gesa kerana banyak perkara wajar dipertimbangkan masak-masak, gesaan saya cuma keputusan ini perlu dibuat,” katanya.

Kelmarin, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan perbincangan tertutup berhubung kedudukan menteri besar itu dibuat secara tertutup dan persefahaman telah dicapai bagaimanapun langkah itu tidak dilakukan secara tergesa-gesa.

Ditanya mengenai calon gantian yang bakal mengambil alih tampuk pemerintahan Selangor sekiranya pengunduran ini terlaksana, beliau hanya memaklumkan antara nama yang dicanang ialah Mohamed Azmin Ali dan Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail manakala Pas juga ada calon mereka namun bagi admin pm calon itu berkemungkinan besar milik wan azizah maklumlah PKR kan parti anak beranak untuk menghimpun harta sebanyak mungkin dan sebelum ini langkah kajang telah gagal dan di situ juga ita sedar yang calon yang di mainkan adalah wan azizah sebelum anwar menarik diri untuk bertanding gara gara tahu keputusan mahkamah tidak menyebelahinya.

Sekali lagi admin pm menasihatkan rakan rakan agar berhati hati dalam memilih siapa yang hendak kita pilih pada pru14 di selangor agar negeri ini lebih tersusun serta kemajuannya berterusan malah dapat membersihkan lagi selangor dari aktiviti maksiat rumah urut yang berleluasa dan tiada cara lain hanya dengan mengundi BN maka tiadalah pusat2 urut di kawasan melayu seperti dulu Insyaallah.
Catat Ulasan