Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Sabtu, 26 Julai 2014

JASA ROHAIDA : BUKTI PAS PUN MENENTANG WAN AZIZAH DARI MENJADI MB SELANGOR

Balik kampung nanti jumpa saudara mara penyokong PAS, jangan lupa sindir disertai senyuman dengan nada yang elok. Sebab itukan sedara kita, kita buat secara halus je. Jangan kasar-kasar. Tanyakan kepada mereka:

1.Yob sokong Wan Azizah ke Tan Sri Khalid?

2.Yob Wan Azizah anak jati Selangor ke?

3.Yob oklah untuk jadi MB tak perlu anak jati, tapi rasa Sultan perkenan ke?

4.Yob PAS kan perjuangkan Islam, ada baca hadis nabi tak? Nabi cakap: “Tidak akan berbahagia / berjaya suatu kaum yang menyerahkan urusan mereka kepada wanita (mengangkat wanita sebagai pemimpin) .” -hadis sahih Al-Bukhari. So disebabkan PAS perjuangkan Islam, PAS kena konsisten jadikan Alquran dan Hadis sebagai panduan. Mana boleh jadikan orang yang memimpin PAS adalah perempuan. Penerangan hadis ada link dibawah.

5.Yob apa sejarah jasa Wan Azizah pada rakyat? Antara Wan Azizah dan Tan Sri Khalid, siapa lagi banyak berjasa dan pengalaman?

6.Apa perubahan Kajang sekarang setelah Wan Azizah ambil alih? Kalau kajang pun tak ada perubahan, macam mana nak bawa perubahan pada Selangor?

7.Yob kenapa PAS Selangor bantah Wan Azizah jadi MB?
(Kalau ditanya sapa PAS Selangor tu jawab Pesuruhjaya PAS Selangor iaitu Iskandar Samad. Pastukan perlikan sekalI: "takkan tak tau kot sapa PAS Selangor tu, saya ni selalu ikut juga perjuangan PAS sbb benda baik kita ikut, tak baik kita tinggalkan, ye dok? tu sebab saya tau") Bukti link ada dibawah.

8.Yob tau tak kalau Wan Azizah ambil alih jadi MB Selangor, perjanjian air kerajaan Selangor dan kerajaan Persekutuan akan dibatalkan? Yakin kan dia, nampak tak permainan dan kejahatan keluarga Anwar? Bukti link ada dibawah

9.Yob PAS sendiri tak nak merasa ke jadi MB? Kerusi PKR tercorot di Selangor tapi kerusi PAS tertinggi di Selangor.

10.Yob PAS banyak jasa dapatkan kerusi teringgi di Selangor, kenapa jawatan exco PAS semua jawatan yang tak penting dan sampah? Yang penting penting semua bagi PKR dan DAP pegang. Pastu senaraikan contoh jawatan exco PAS Selangor:

Exco PAS Selangor :
-PAS:Belia Dan Sukan
-PAS:Pe
[9:31 PTG 24/07/2014] Jasa Rohaida: ndidikan Tinggi
-PAS:Hal Ehwal Islam
-PAS:Timbalan Speaker
(Yakinkan diorang, jawatan tak penting macam ni tak berbaloi dengan usaha tawan Selangor)

Exco PKR/DAP Selangor:
-PKR:Pembangunan Usahawan
-PKR:Perlancongan
-DAP:Kerajaan Tempatan
-DAP:Perindustrian
-DAP:Ketua Speaker
(buat kesimpulan pada penyokong PAS bahawa PAS ditindas dan lebih berhak jadi MB atau jangan bagi Wan Azizah jadi MB, beritahu dia PAS kena lawan PKR Wan Azizah. Cerita dekat dia kalau Wan Azizah naik Selangor mungkin lagi akan huru hara sebab dia tak ada pengalaman, hanya sekadar nama presiden bagi ganti suami dia. So kalau jadi MB, dia tak boleh buat keputusan sebab anak dan suami dia yang akan arah itu ini, akhirnya Selangor jatuh kepada UMNO. Takut-takutkan PAS, dan cakap ini akan lemahkan pakatan dan menguatkan UMNO)

*OBJEKTIF, NADA DAN GAYA KITA:
-laga lagakan PAS dan PKR
-puji PAS melambung tinggi
-ingatkan dia jasa PAS banyak bantu tawan Selangor
-berlakon kita turut bersedih sebab PAS ditindas PKR.
-kasi kipas serta air cond tentang perjuangan PAS
-bagi dia naik syeikh serta syok bercerita iaitu dengan cara cakap UMNO tak boleh pakai serta tak boleh harap, sebab banyak internet judi, spa urut dan along ceti haram tak ditutup. So PAS kena jadi MB Selangor untuk tutup semua judi spa tu semua.(Kalau PAS jadi MB selangor lagi best, sebab boleh terlepas Selangor macam PAS terlepas Kedah)
-Kalau dia kata tak kisah jadi MB ke tak, yakinkan dia Tan Sri Khalid bagus buat kerja, lambungkan Tan Sri Khalid buat reserve selangor naik, buat selangor hutang berkurang, selangor makin tersusun dan effisien.

*HASIL LEPAS KITA MENGHASUT:
So kalau Wan Azizah jadi MB jawabnya PAS akan dendam, dan kalau tak jadi MB pun, akhirnya masuk jerat. Sbb isu air pun Khalid tak settle settle lagi. Baik Wan Azizah jadi MB atau tidak itu perkara kedua. Yang penting kita laga lagakan serta pecah belahkan PAS dengan PKR dulu. Senang nak menghadap PRU14. Jangan lupa study point point ni. Motto raya kita kali ini: "Sambil balik kampung, sambil berjuang!"

*TIPS
[9:31 PTG 24/07/2014] Jasa Rohaida: KALAU TAK BOLEH HAFAL:
Pada yang susah nak hafal tu, nanti time nak brainwash otak PAS, pegang phone sekali, sambil cakap dengan PAS tu sambil tengok phone, buat buat macam surf internet or tengok gambar raya, sambil tu baca point point ni dan bancuh PAS. Ingat tau "Sambil balik kampung, sambil berjuang!".

Sumber Bukti PAS bantah Wan Azizah jadi MB:
http://www.rakyatnews.my/index.php/20140722207752/politik/pas-selangor-bantah-tindakan-pkr-gugur-khalid-ibrahim

Sumber Bukti MB Baru akan cancelkan perjanjian air negeri Selangor:
http://www.rakyatnews.my/index.php/20140723208332/politik/perjanjian-air-dikaji-semula-jika-wan-azizah-jadi-mb-selangor

Sumber Bukti Senarai Exco Selangor:
http://www.sinarharian.com.my/nasional/senarai-portfolio-dan-exco-selangor-1.165440

Sumber penerangan hadis Nabi, tidak akan berjaya jika perempuan memimpin:
http://www.penaminang.com/2014/07/wanita-menjadi-pemimpin.html#axzz38N8Wj2AW

Sumber Sultan punya kuasa mutlak untuk perkenan jadi MB Selangor:
http://www.sinarharian.com.my/politik/pelantikan-menteri-besar-di-bawah-kuasa-sultan-1.245404
Catat Ulasan