Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Khamis, 22 Mei 2014

PRK TELUK INTAN : Dyana dihalau ketika berkempen Itu adalah wajar ?

PENDUDUK KAMPUNG YANG HALAU KE PENYOKONG BN ???JGN BERHUJAH KALAU TIADA BUKTI WALAUPUN DI DALAM BERITA ITU MENYATAKAN DI PERCAYAI NAMUN TAJUK BERITA ITU JELAS MEMAINKAN PERANAN PERSEPSI JAHATNYA !!! DIMANA KETULUSAN SINAR MEMBUAT SIARAN BERITA?JIKA BENAR TAKKAN TIADA GAMBAR YANG BERBAJU BN BN TU?KALAU BERBAJU BN SEKALI PUN PASTIKAH MEREKA ITU BUKAN PENDUDUK ASAL KAWASAN TERSEBUT ?
TELUK INTAN - Calon DAP, Dyana Sofya Mohd Daud dihalau ketika menjalankan kempen di tapak pasar malam Rumah Awam, Kampung Padang Tembak, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 5.50 petang itu, Dyana Sofya yang hadir bersama pimpinan tertinggi  DAP termasuk Lim Kit Siang menerima kecaman daripada sebuah kumpulan yang mengeluarkan kata-kata mengusir.

MEMANG WAJAR DIANA di HALAU pun wahai pentaksub politik kesalahannya mengkhianati Hudud dan pembela Dap wajar di jadikan iktibar oleh Umum

Masih kah kita ingat insan malang ini yang memperlekeh Islam ?perempuan ini bernama Dyana Sofya dan bakal menjadi alat DAP dalam PRK kali ini dan perlu diingat ketika dia membiarkan dirinya dipergunakan oleh DAP apabila tampil menyelar tindakan UiTM mengadakan seminar “Kalimah Allah dan Kristologi Kristian Nusantara” yang bertujuan membahaskan kebenaran mengenai penggunaan kalimah Allah dalam agama Kristian.

Menurut Dyana Sofya Mohd Daud tindakan membenarkan Ulama Indonesia memburukkan Kristianiti di hadapan pelajar bukan sahaja anti-perpaduan malah menyebabkan pelajar dan pengajar beragama Kristian di UiTM tersisih.Mengapa dalam banyak-banyak orang Dyana digunakan untuk memperlekehkan seminar yang dianjurkan oleh UiTM ini?

Inilah agenda sebenar DAP menggunakan orang Melayu dan Islam sendiri untuk menghalang sebarang usaha memberi maklumat yang bertentangan dengan pandangan politik perkauman mereka.

1.Dyana Sofya berasal dari Ipoh, emaknya pernah menjawat Setiausaha Bahagian Wanita UMNO yang pertama di Malaysia. Bapa saudara yang terlibat aktif didalam UMNO serta seluruh keluarganya.

2.Akan tetapi, Dyana Sofya yang berasal dari graduan undang-undang UiTM ini telah tekad untuk memasuki DAP untuk memperjuangkan dasar parti DAP iaitu penghapusan pembahagian antara "bumiputera" dan "bukan bumiputera". Dyana Sofya tidak mahu wujud hak hak istimewa untuk Melayu Bumiputera sahaja kerana kaum cina juga perlu di beri hak yang sama seperti Melayu Bumiputera kerana kaum cina telah membayar cukai.

3.Mengimbau kembali pengalamannya di UiTM, Dyana kini berpendirian satu ipta seperti UiTM perlu diwujudkan khas untuk kaum cina juga. Dyana berkata: "golongan cina perlu ada peluang sama seperti orang Melayu, 12 ipta yang dibuka untuk kaum cina adalah tidak mencukupi, seharusnya UiTM juga perlu dibuka atau pun perlu membina khas ipta utk kaum cina sahaja"

4.Dyana menambah: "saya merasakan tidak adil mengapa orang Melayu Bumiputera dapat membayar yuran rendah dari kaum cina. Lim Kit Siang pernah menitiskan air mata bercerita tentang ini dan oleh itu saya harus memperjuang serta menghapuskan perkara ini"

5.Lim Kit Siang merasakan kemasukkan Dyana Sofya membuatkan kenangan dan sejarah politik dirinya selama 48 tahun bertambah manis. Lim Kit Siang sendiri dengan bangganya telah membuat satu sidang media khas untuk mengumumkan bahawa Dyana Sofya telah dilantik sebagai Setiausaha Politik Lim Kit Siang yang akan menguruskan segala hal berkaitan Parlimen Gelang Patah.

6.Lim Kit Siang berkata: "Dengan kemasukkan Dyana Sofya, saya dapat merasakan idealisme, semangat cintakan negara dan sayangkan rakyat di kalangan golongan muda yang mahu berbakti pada DAP. UMNO selalu bertanya siapa nak membela orang Melayu, Islam, dan Raja Melayu jika UMNO kalah dalam pilihan raya? Saya menjawab suda tentu lah DAP akan menjaga orang Melayu, agama Islam, dan kedudukan Raja Melayu” jelas Lim Kit Siang hasil pilihan Melayu Gelang Patah.

7.Dyana Sofya pula berpendapat: “Kemiskinan tegar telah dihapuskan di Pulau Pinang hasil usaha Lim Guan Eng. Buktikan kepada saya dimana orang miskin di Pulau Pinang? Sudah tentu jawapannya tiada. Jawapan yang saya ambil ini ditunjuk sendiri data oleh Lim Guan Eng bahawa orang Melayu disana tidak ada yang miskin, dan saya percaya perkara ini."

Ini FB dia jom ramai ramai bagi comment, click sini:
https://www.facebook.com/dyanasmd <-click

Sumber 1:http://www.roketkini.com/2012/01/21/dua-graduan-uitm-sertai-dap/

Sumber 2:http://www.malaysiakini.com/news/239924

Bukti Dasar Parti DAP hapus Bumiputera:
http://dapmalaysia.org/parti/matlamat/party-polisi/
Catat Ulasan