Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Rabu, 21 Mei 2014

PRK Teluk Intan: DAP ancam usir Pas Keluar PR Sekiranya Enggan Sokong Dyana Sofea Tolak Hudud ?

SEKALI DAP SERGAH,KELAM KABUT PAS UBAH.
Georgetown malam kelmarin, DAP meneruskan kempen antihudud apabila mengancam menamatkan hubungan dengan PAS, jika meneruskan hasrat melaksanakan undang-undang syariah itu.
Akibat dar isergahan Dap tersebut pm merasakan akhirnya Pas terpaksa mengeluarkan kenyataan bahawa Penentangan calon DAP, Dyana Sofya Mohd Daud, 27, terhadap hukum hudud tidak mengendurkan sokongan pemimpin PAS kepadanya pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan di muka depan akhbar pro Pakatan semalam 

Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub, berkata sokongan PAS kepada Setiausaha Politik Penasihat DAP, Lim Kit Siang itu, adalah tanda persefahaman antara parti dalam pakatan pembangkang. 

“Tidak timbul sebarang masalah untuk PAS memberi sokongan walaupun Dyana Sofya menolak hudud kerana dia memang lahir daripada DAP. 

Persoalan yang pendekar nak tanyakan disini apakah PAS sanggup bersubahat dengan DAP meredhokan seorang Islam menolak Hukum hudud dengan memaksa ahlinya mengundi Dyana?


DAP Terus tentang pelaksanaan hudud 

Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, P Ramasamy, berkata pendirian DAP yang menentang pelaksanaan hukum hudud adalah amat jelas dan tidak berubah. 
“Kita tegas dalam hal ini dan tidak akan benarkan hudud dilaksanakan dalam negara ini. 

“Jika usul ini diteruskan dan Barisan Nasional (BN) menyokong usaha itu, ia adalah penamat kepada hubungan DAP dengan PAS,” katanya pada ceramah Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Bukit Gelugor di Kampung Hijau, Air Itam, di sini, malam kelmarin. 

Ramasamy percaya penangguhan hukum hudud oleh PAS ketika ini bersifat sementara dan DAP tidak akan membenarkan perkara itu berlaku.

Catat Ulasan