Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Khamis, 15 Mei 2014

DEMO MEMBANTAH PELIWAT AHLI PKR KELAS BAWAHAN YANG DI LIWAT CALON YANG BERTANDING ?

LAIN KALI KALAU NAK BERDEMO PASTIKAN PADA BENDA YANG BETUL JANGAN ASIK TURUN BERDEMO ASIK TERKENA LIWAT JER HAAAHAAA INI TAK BETUL ,ITU TAK BETUL LAST LAST TERKENA BATANG HIDUNG SENDIRI DAN TERBUKTI DARI KENYATAAN KORANG SENDIRI PM TUMPANG GELAK JER HIKHIKHIK..
Banyak aduan terhadap pengawas pemilihan yang melanggar tatacara peraturan pemilihan, tidak amanah dan cuba menenangkan calon tertentu dalam PKR dan perkara ini di dedahkan oleh ahlinya sendiri dan dengan ini admin pm menyeru para sahabat nilaikan siapa kaki rasuah dan siapa musang berjanggut yang rakus mencari harta dalam memenangi pangkat di pemilihan PKR.
Semalam berlaku kekecohan apabila ahlinya sendiri berdemo sekitar 50 orang dan pm di fahamkan mereka mendesak mana-mana anggota parti termasuk calon walaupun bergelar wakil rakyat yang terbukti mengganggu proses pemilihan dan pengundi mesti digantung atau dipecat serta-merta,Ahmad Jufliz Faiza yang mengetuai kumpulan itu berkata mereka tidak akan teragak-agak membuat laporan kepada Pendaftar Pertubuhan (RoS) untuk membatalkan pendaftaran parti selepas banyak kecelaruan semasa pemilihan parti itu berlangsung.
Ahmad Juflis, yang berkhidmat dalam sebuah firma guaman, turut mengecam sistem satu ahli satu undi kerana tidak praktikal dan menyusahkan berbanding sistem pilihan raya kebangsaan yang dilihat lebih sistematik.
Katanya, dalam pemilihan PKR kali ini berlaku jumlah pengundi melebihi 1,000 orang bagi satu-satu saluran sehingga mewujudkan ketegangan dan kekecohan di antara ahli.
“Kami berpendapat bahawa sistem pemilihan adalah cacat, tidak telus, tidak adil dan berjalan dalam suasana tidak sihat.
“Pada pemilihan 2010, perkara sama berlaku dan tiada tindakan tegas diambil bagi menangani permasalahan yang berlaku. Apakah kita mahu perkara ini terlepas pandang lagi?” katanya.
Beliau berkata terdapat bukti di mana calon tertentu memberi wang rasuah kepada setiap ahli parti untuk mengundi dengan 50% dibayar awal dan bakinya selepas pengundian.
Katanya, terdapat juga peraih undi calon tertentu yang bergelar wakil rakyat mengganggu proses pemilihan dengan menggunakan taktik samseng dan agresif.
“Dalam satu kes, setiap pengundi dibayar sehingga RM150-RM200. Satu akuan bersumpah dibuat oleh seorang pengundi di mana beliau mengakui menerima RM50 untuk mengundi calon tertentu di Tambun.
“Terdapat peraih undi mengugut pengundi untuk memilih senarai ‘chai’ mereka dan jika pengundi mempunyai senarai ‘chai’ lain, peraih akan merampas dan membuang senarai ‘chai’ di tangan pengundi,” katanya yang mendakwa perkara itu berlaku di Jerai, Tuaran, Bayan Baru dan Selangor. – 14 Mei, 2014.

Psssttt...Inilah akibatnya apabila mereka sering memfitnah Umno kononnya rasuah dan tidak adil malah zalim nahh amik bila mintak bukti takda sekarang terimalah pembalasan bila bukti nyata mereka rupanya orang orang yang lebih sudu dari kuah dalam bab mengata
Catat Ulasan