Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Isnin, 28 April 2014

SELURUH DUNIA MELIHAT SECARA LANGSUNG WARTAWAN AUSTRALIA MALUKAN ANWAR SECARA LIVE .

Hasrat wartawan Australia hendak membangkitkan pembelaaan bekas Naib Presiden Amerika Al Gore terhadap Anwar Ibrahim dalam lawatannya dahulu, ternyata tidak kena pada masanya sebaliknya menyerlahkan penghormatan yang tinggi Obama kepada rakyat Malaysia berbanding dengan sikap biadap Al Gore terhadap rakyat Malaysia yang meninggalkan sejarah hitam dalam hubungan Malaysia dengan Amerika Syarikat selama ini.

Apabila wartawan Australia bertanya kepada Obama tentang ke tidak adilan Malaysia terhadap Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim termasuk dalam soal kes keputusan liwatnya pastinya ia akan menjadi satu persoalan yang mengembirakan Anwar serta pengikut taksubnya


Walau bagaimana pun jawapan yang amat menduka citakan diterima Anwar dan pengikutnya malah di malukan dengan siaran yang dapat di lihat di seluruh dunia... admin pm pun turut merasa kessssiiiannnn tengok Anwar dan pentaksubnya teruk di belasah semalam


Obama dan Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib dalam sidang akhbar bersama yang disiarkan secara langsung ke seluruh dunia telah memberi peluang kepada Najib untuk memberitahu hal yang sebenarnya maka sekali lagi pembohongan Anwar di dedah.

Lebih menyayat hati pentaksub pembangkang apabila Obama menyatakan keyakinan kepada pimpinan Datukk Seri Najib sebagai seorang Refomer.

Mana kala Datuk Seri Najib menjelaskan bukan kerajaan Malaysia yang mengambil tindakan terhadap Anwar Ibrahim tetapi tindakan itu diambil oleh bekas kakitanganya sediri dan kerajaan Malaysia yang mengamalkan demokrasi dan menghormati hak asasi manusia tidak berhak untuk menyekatnya dan membiarkan proses keadilan berlaku dan menyerahkan kepada keputusan mahkamah.


Jawapan Obama selain dari menerima Najib sebagai seorang Reformer telah menyatakan keyakinan bahawa Najib akan dapat memperbaiki lagi kekurangan kekurangan perjalanan demokrasi dan hak asasi manusia di Malaysia.

Oleh kerana sidang akhbar itu disiarkan secara langsung keseluruh dunia setelah pertemuan yang mengambil masa lebih lama dari yang dijadualkan antara kedua pemimpin negara besar dan kecil itu yang menunjukan minat dan keyakinan Obama kepada Najib maka tidak syak lagi jawapan mereka kepada pertanyaan wartawan Australia itu telah mencedera parahkan imej Anwar ke taraf yang sangat rendah.


Lawatan Obama yang jelas menampakan keyainannya terhadap pimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak dan selama berada di Malaysia terserlah kemesraannya antara Obama dan Datuk Seri Najib Tun Razak seali gus telah membina semula kerosakan hubungan antara Malaysia dan Amerika Syarikat yang dilakukan oleh Al Gore.

Akkhirnya pentaksub Anwar menangis kesedihan akibat dari tindakannya memburuk buruk kan Negara sendiri terutamanya memburukkan pimpinan Datuk Seri Najib semalam gagal sama sekali
Catat Ulasan