Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Isnin, 28 April 2014

HANYA PKR DAN PAS KELUAR SURAT PEKELILING UNTUK GULING KERAJAAN SERTA MEMBANTAH GST
Pakatan Pembangkang dah mula gian nak berdemo kononnya bagi membantah GST walhal perlaksanaan GST adalah sangat baik untuk Rakyat dari di cekek oleh peniaga peniaga cina seperti contoh di bawah dan yang lebih menyayat hati pm bila terbaca perkataan ''TUMBANG KERAJAAN''.Terdesak sangat kah puak puak Pakatan ni sehinggakan menghasut pengikutnya membuat huru hara untuk menumbangkan kerajaan#GST !!! KURANG AJAR !!! PENIAGA CINA DI #NILAI 3 MULA TUNJUK BESAR KEPALA !!! 


Lokasi Nilai 3,Negeri Sembilan.Sebuah kedai kain milik peniaga cina telah menaikkan banner ' Promosi ' yang berbentuk provokasi kepada GST yang akan dilaksanakan tahun hadapan.Jelas kelihatan tulisan di banner Tertulis ' BUY BEFORE GST JIMAT '.Inilah sikap sebenar peniaga-peniaga cina bermain politik kebencian dalam perniagaan.Mereka pasti akan bising dengan GST kerana keuntungan besar mereka akan dikurangkan untuk rakyat.Sebelum ini,cukai 5 % yang tertera di resit adalah cukai kerajaan tetapi sebenarnya itu diambil oleh tauke-tauke kedai ini sebagai cukai perkhidmatan.

Jadi sekarang bila kerajaan melaksanakan GST dan mengambil cukai itu kembali,sudah pasti tauke-tauke cina ini meroyan kerana keuntungan besar mereka bakal di kurangkan kerajaan. Badut Rakyat
 APAKAH itu GST,Soal Jawab berikut mungkin boleh membantu:SILA KLICK DI SINI
Catat Ulasan