Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Sabtu, 28 Disember 2013

TERKINI TOL TIDAK AKAN DI NAIKKAN ?

KUALA LUMPUR – Ketika orang ramai sudah boleh membayangkan peningkatan kadar tol berikutan tersebarnya di laman sosial senarai ‘harga baru’ yang didakwa dikeluarkan oleh konsesi tol, timbul ura-ura kenaikan itu tidak akan berlaku.
Walaupun syarikat-syarikat konsesi tol sudah meminta kebenaran daripada kerajaan melalui Kementerian Kerja Raya, belum ada sebarang keputusan rasmi dibuat mengenainya.
Sebuah portal memetik kenyataan sumber kerajaan sebagai berkata, jadual baru kenaikan harga tol yang disebarkan di laman-laman sosial sejak beberapa minggu lalu adalah tidak benar.
“Khabar angin itu tidak benar,” kata sumber itu kepada Malaysiagazette.
SENARAI semakan harga baru kadar tol yang disebarkan pihak tertentu di laman sosial sejak beberapa minggu lalu.
SENARAI semakan harga baru kadar tol yang disebarkan pihak tertentu di laman sosial sejak beberapa minggu lalu.
Menurut sumber berkenaan, syarikat konsesi berkenaan belum menerima ‘lampu hijau’ daripada kerajaan, di sebalik bantahan umum termasuk para penyokong kerajaan terhadap rancangan syarikat terbabit untuk mengumumkan semakan kadar baru.
Sebelum ini, sebanyak 25 syarikat konsesi tol termasuk di Selangor dilaporkan akan menaikkan kadar tol masing-masing mulai tahun depan.
Semakan tersebut membabitkan cadangan kenaikan antara 20 hingga 40 peratus.
Bagaimanapun, syarikat Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) sebelum ini mengumumkan tidak akan berbuat demikian. 
Catat Ulasan