Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Selasa, 24 Disember 2013

TERKINI Berita Baik Untuk Pengguna Tol

BUKAN SEMUA BARANG NAIK PENCACAI PAKATAN TAK SUKA LIHAT GAMBAR2 NI BARANG 2 YG NAIK NI SEMUA PENCACAI SUKA TAW..PM BUKAN TIPU TAK CAYA TANYA DIA...

Ada berita baik untuk penguna tol. 

Dengar khabar esok 24 Disember 2013 katanya akan ada berita baik kepada pengguna lebuhraya bertol. 

Mudah-mudahan ianya berita yang ditungu-tungu. Sama-sama kita tunggu apakah berita baik itu esok. 

Sebelum pada itu kerajaan juga telah menjelaskan bahawa: 

1. Berdasarkan Perjanjian Konsesi sedia ada, terdapat beberapa lebuh raya di mana kadar tol akan dinaikkan pada tahun 2014. Namun, Kerajaan masih belum mengeluarkan arahan kepada mana-mana syarikat konsesi lebuh raya yang terlibat. Sebaliknya, Kerajaan masih lagi mempertimbangkan langkah-langkah terbaik untuk mengurangkan kesan kenaikan kadar tol kepada rakyat dengan mengambil kira pandangan pelbagai pihak, termasuklah mengadakan makmal yang dikendalikan oleh Pemandu untuk mengkaji implikasi kenaikan kadar tol pada tahun 2014. 

2. Sejak tahun 2008, Kerajaan telah melaksanakan beberapa langkah dalam mengurangkan beban kewangan pengguna lebuh raya, antaranya: 

i. penangguhan kenaikan kadar tol sejak tahun 2008 sehingga 2013 untuk 15 lebuh raya; 

ii. penutupan awal plaza tol dan pemansuhan kutipan tol yang melibatkan 7 plaza tol; 

iii. pengurangan kadar tol yang melibatkan 3 lebuh raya; dan 

iv. penstrukturan semula kadar tol yang melibatkan lebuh raya-lebuh raya di bawah kendalian syarikat PLUS dan Kumpulan MTD. 

3. Dalam mempertimbangkan langkah-langkah untuk mengurangkan kesan kepada rakyat, Kerajaan juga perlu menghormati Perjanjian Konsesi yang ditandatangani agar terus mendapat keyakinan pelabur dan supaya tidak menjejaskan usaha meletakkan ekonomi negara di landasan yang lebih kukuh dan berdaya saing. 


SUMBER : http://infokinidotcom.blogspot.com
Catat Ulasan