Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Jumaat, 27 Disember 2013

RAYUAN TAK DI ENDAH DEMI PULANGAN LUMAIAN GERAI MELAYU TETAP DI ROBOHKAN !!NEGERI BERKEBAJIKAN ??Wahai orang2 melayu selangor...korang tengoklah sendiri... MB melayu, punaisihat ekonomi pun melayu...ada depa pandang korang ke..??? kalau gerai cina, depa takkan berani kacau...sbb kita tau sape sebenarnya yg berkuasa di selangor...

Pangkah lagi pakatan rakyat....padan muka ! Lu orang ingat melayu pas dan pkr boleh tolong ka? Lu orang mau ingat DAP itu siapa? Lu kena ingat itu DAP betui -betui sayang melayu PAS dan melayu PKR kaaa? Lu melayu sudah idup senang lenang bawah BN....BN (Umno) tolong sana tolong sini samalu... tapi lu caya sama PR. PRU 14 lu kasi pangkah lagi laa sama PKR. Ha ha ha

NAMPAK sangat yang kerajaan negeri Selangor sekarang dikuasai oleh Cina DAP yang cukup bangsat menjahanamkan ekonomi orang Melayu sendiri. Pantang nampak orang Melayu berniaga dan sedikit senang, mulalah sikap dengki mereka terhadap Melayu timbul.

Walaupun telah menghantar surat merayu supaya Hentian Angsa di Rawang tidak dirobohkan oleh PBT, namun oleh kerana bukanlah atas kuasa Menteri Besar untuk membuat keputusan, atas arahan DAP deretan kedai yang semuanya dimiliki oleh Melayu terpaksa dirobohkan.

Inilah sikap RASIS terhadap perniagaan orang Melayu.
Usaha mempertahankan tanah yang diteroka untuk Projek Hentian Angsa di Bandar Tasik Puteri di sini menemui jalan buntu selepas kerja meroboh keseluruhan struktur bangunan dilakukan, semalam.  
Sebelum ini, pada September lalu, Pejabat Tanah dan Daerah (PTD) Gombak datang untuk tindakan meroboh namun wakil pengusahanya memohon supaya diberikan lanjutan masa untuk membawa perkara itu ke pengetahuan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim. 
Kemudian, November lalu persatuan memaklumkan akan tetap mempertahankan tanah berkenaan termasuk membelinya sebagai pilihan terakhir.  
Dalam pertemuan itu, Pengerusi Persatuan, Suhaimi Salleh memberitahu, dua surat telah dihantar kepada pejabat menteri besar sebagai sokongan dan permohonan penangguhan.  
Katanya, syor melibatkan cadangan tender beli tanah juga diusulkan sebagai mematuhi prosedur dan mendapatkan kelulusan.  
Malah ketika itu, beliau tetap dengan pendirian untuk mempertahankan tanah seluas 3.6 hektar itu selepas membelanjakan lebih RM2 juta untuk pembangunan projek berkenaan.  
Bagaimanapun  semalam, persatuan terbabit  terpaksa akur apabila kerja-kerja perobohan dilakukan, melibatkan dua struktur utama iaitu restoran dan pusat perniagaan yang masih dalam proses pembinaan turut dirobohkan.  
Sementara itu,  Pegawai Daerah Gombak, Datuk Nor Hisham Ahmad Dahlan berkata, penerokaan dikesan berlaku sejak tahun lalu dan arahan pengosongan melalui notis telah dikeluarkan kepada pemiliknya.  
“Kerja-kerja perobohan terpaksa ditangguhkan sebanyak dua kali sebelum ini iaitu Julai dan September lalu selepas peneroka memohon diberikan tempoh untuk memanjangkan perkara itu kepada menteri besar untuk sokongan.  
“Bagaimanapun mesyuarat telah memutuskan supaya tanah tersebut dikosongkan dan kerajaan negeri tiada kompromi melibatkan penerokaan tanah tanpa kebenaran,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.  
Kerja-kerja perobohan bermula jam 9 pagi melibatkan anggota PTD dengan bantuan pihak polis, Majlis Perbandaran Selayang (MPS) dan Pejabat Tanah dan Galian Selangor.  
Katanya, sebagai memastikan tiada pencerobohan dilakukan ke atas tanah itu pada masa akan datang, kerja-kerja memagar bakal dilakukan dan dipantau dari semasa ke semasa. -SinarHarian

SAMBUNG BACAAN BERKAITAN DI  SINI
Catat Ulasan