Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Jumaat, 27 Disember 2013

Kuasa Tuhan – 7 Gambar kampung timbul setelah 5 tahun tengelam akibat gempa bumi

Suatu ketika dahulu, ia merupakan sebuah kampung yang kemudiannya tenggelam setelah ditimpa bencana gempa bumi sebelum timbul setelah lima tahun berada di dalam air..
Satu gempa bumi besar berukuran 8.0 pada skala Richter telah melanda kampung tersebut pada tahun 2008 sehingga menyebabkan ia tenggelam sepenuhnya dibanjiri air laut..
Bagaimanapun setelah 5 tahun berlalu, rumah, pejabat, sekolah dan beberapa bangunan lain yang rosak teruk telah muncul kelihatan dari air hingga mendedahkan kampung Xuanping yang terletak di Beichuan County, Sichuan, China ini.
Gambar-gambar ini menunjukkan pemandangan menakjubkan keseluruhan kampung tersebut yang telah timbul dari tasik iaitu selepas 5 tahun ia dibanjiri air sehingga menjadi tasik berikutan gempa bumi besar yang berlaku itu..Catat Ulasan