Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Jumaat, 4 Oktober 2013

GARA GARA NG SIEW LIM MABOK TODY TERPAKSALAH YB BUDIMAN MENAWARKAN DIRI MEMBANTUKETIKA orang kampung yang juga rakyat sekitar kawasan Sekinchan mengalami musibah dahsyat hingga merosakkan rumah kediaman, ketika wakil rakyat dari BN menziarahi dan membari bantuan segera kepada rakyat, ADUN Sekinchan, Ng Suee Lim pula asyik leka dengan aktiviti beliau, berseronok dan mabuk-mabuk.

Itulah sikap sebenar wakil rakyat pakatan yang sudah lupa tanggungjawab setelah mendapat mandat dari rakyat. Selain berdemo, hanya aktiviti inilah yang ada masa untuk wakil rakyat dari pakatan.

Ingat lagi semasa insiden Celeng Sekinchan ini melanggar seorang pelajar UiTM di Shah Alam pada lewat malam kerana mabuk. Dia menegaskan yang dia tidak mabuk semasa kemalangan itu berlaku. Maka dipetiknya nama Dr. Khir Toyo sebagai kawan baik ketika itu Selangor masih lagi dibawah BN bagi melepaskan diri dari ditahan polis.

Malang bagi rakyat kawasan Sekinchan yang punyai wakil rakyat dari DAP yang lupa diri dan lupa tanggungjawab selepas menang besar dengan sokongan Cina lahanat. 

Atau boleh kita ambil kesimpulan bahawa kesusahan orang Melayu langsung tidak dihiraukan kerana sibuk menjaga kepentingan Cinabeng. Adakah begitu???

SABAK BERNAM DILANDA RIBUT YB BUDIMAN BERBAIK HATI MEMBANTU YB NG SIEW LIM ADUN SEKINCHAN BAIK PULIH JAMBAN ADUN DAP TERSEBUT !!!!

BEGINILAH IBARATNYA JAMBAN MILIK ADUN SKINCHAN YG DILANDA RIBOT
Kasihan Adun Sekinchan,didalam ribut yang Melanda Dap yang heboh dikatakan bakal dipaksa ROS mengadakan Pemilihan CEC Semula gara gara pengundi hantu rupanya kem Adun Skinchan Ng Siew Lim ini juga terkena tempias ribut sebenar apabila Jamban milik Adun Skinchan Roboh dilanda ribut dua hari lepas di Daerah Sabak Bernam, setelah kejadian dibawah begitulah ibaratnya cerita jamban ini dengan Ng Siew Lim, persoalan yang timbul dimanakah NG siew Lim ketika Rakyat memerlukannya ???

Dimanakah ADUN Sekinchan yang dipilih oleh rakyat kawasan tersebut? untuk melihatlebih dari 50 buah rumah yang mengalami kerosakan teruk seperti bumbung terbang, dinding terkopak, pokok kelapa tumbang dan bermacam-macam lagi kerosakan lain.

Siapa hero yang datang membantu di kawasan Ng Siew Lim ni pula kalau tak bukan orang BN yang mengambil berat masaalah Rakyat,iaitu ADUN Sungai Panjang, YB Budiman dan wakil (Cikgu Muslimin) Ahli Parlimen Sungai Besar, YB Datuk Hjh. Noriah hadir untuk membantu mangsa ribut.

Untuk makluman sahabat Pendekar pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat juga turut dipanggil bagi menyelesaikan masalah tersebut dan wakil rakyat dari Barisan Nasional telah pun memberi sedikit bantuan berupa zink dan bahan binaan lain kepada penduduk serta banyak lagi bantuan termasuk tenaga bagi meringankan Beban Rakyat.
Catat Ulasan