Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Isnin, 2 September 2013

HARGA MINYAK RON 95 NAIK 20SEN,SATU LAGI FITNAH MELAMPAU PAKATAN PEMBANGKANG !!!!

Mudahnya mengata pada orang lain yer, maka senangnya penyokong pas ini mencari apa fitnah burukkan Kerajaan hanya mendegar Khabar angin yang sengaja diwar war kan Pemimpin yang kononnya lebih Islamik,mudahnya menuduh orang lain tanpa usul periksa dan dengan selamba menuduh kerajaan menaikkan harga petrol 20sen kononnya yer,

Mudahnya memandang rendah pada orang lain yer Pakatan Pembangkang,semua yg korang tak suka semuanya buruk langsung tak nampak kebaikan..kalaulah kita perhati dan muhasabah diri sendiri,alangkah banyaknya kekurangan diri..itulah manusia yang tertipu dgn diri sendiri,kagum dengan diri,orang lain buruk yang baik dirinya sahaja.

Ni Pendekar nak bagi tau kalau tak tau kenaikan harga minyak masih dalam peringkat kajian dan kerajaan akan cuba sedaya upaya utk tidak naikkan sebarang harga minyak dalam masa terdekat inj, kepentingan rakyat diambil kira dalam hal berkaitan harga minyak demi tidak membebankan lagi apa yg ditanggung rakyat pada masa ini. Oleh itu sekiranya ada desas desua tentang kenaikan harga minyak, sila abaikan.....
Orang yang sungguh bahagia ialah mereka yang dijauhkan dari fitnah dan juga orang yang bila terkena ujian dan dugaan, dia bersabar.
Siapa yang tidak berusaha melepas diri dari cinta kepada dunia, maka akan sengsaralah hidupnya, kerana sumber fitnah dan kesalahan adalah ketika seseorang itu begitu cinta kepada dunia.
Orang yang paling jahat daripada penyebar fitnah adalah orang yang suka mendengarkan mereka. Justeru, tidak akan ada penyebar fitnah apabila tidak ada yang mendengarnya
Untuk makluman, berita harga minyak Ron 95 yg dikatakan akan dinaikkan sbyk 20 sen itu adalah merupakan khabar angin semata mata,info ini dari Pengarah KPDNKK sendiri Pn Norison Ramli. harap maklum.
Catat Ulasan