Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Khamis, 5 September 2013

DUA LELAKI DI HUKUM PANCONG DI ARAB SAUDI

ISLAM LEMAH JIKA KITA BERPECAH BELAH AYUH BERSATU UNTUK MENEGAKKAN ISLAM
Cuma yg aku kata ialah sehebat mana pun semua pemimpin PAS dalam berkata kata.. kalau tak cukup penguasaan kerusi parlimen dalam Pakatan.. maka segala hak keistimewaan Islam/Melayu bakal terhakis..jadi macam mana kita nak tegakkan hukum Hudud berstulah dulu duduk berbincang kita sesama Islam carijalan penyelesaian bukan mendabik dada.

Dalilnya :- Sekarang ni.. belum pun berkuasa.. Tony Pua (DAP) sudah berani mempersoalkan secara terbuka dalam Parlimen kenapa UMNO hanya beri dana kerajaan untuk Masjid.. Bila Ahli Parlimen UMNO keras membantah persoalan Tony Pua tu.. tiada seorang pun Ahli Parlimen PAS yg menegur Tony Pua dalam Parlimen.. Semua senyap.. Bukan Ahli Parlimen PAS tak hebat.. semuanya hebat2..tapi hebat bab bercakap dan bila disergah DAP semua macam pokok semalu saja Pendekar tengok Tapi ini lah jadinya bila penguasaan kerusi parlimen Islam dalam PR tidak cukup dominan.........


RIYADH, Arab Saudi - Dua lelaki dihukum pancung hari ini oleh pihak berkuasa negara Arab Saudi selepas didapati bersalah di atas tuduhan membunuh, umum Kementerian Dalam Negeri.
Tertuduh pertama, Hashan al-Nutayfat didapati bersalah selepas menembak Mohammed al-Dosar dalam satu pergaduhan, kata kenyataan itu yang disiarkan oleh agensi berita SPA.
Manakala tertuduh kedua, Mohammed al-Qahtani, lapor agensi berita sama didapati bersalah selepas menikam seorang lelaki sehingga mati.
Mengikut angka kiraan agensi berita AFP, sehingga kini 65 orang telah dihukum pancung oleh kerajaan Arab Saudi. - AFP
Catat Ulasan