Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan. Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Ingin berkongsi artikel dan maklumat yang menarik emelkan kepada : Koboimacho@gmail.com"

NUFFNANG

TRANSLATE

Ahad, 17 Mac 2013

[VIDEO]SATU CUBAAN SABOTAJ OLEH SEORANG MAHASISWA UIA KEATAS UMB DAN TUN FAISAL BERJAYA DIPATAHKAN OLEH TUN FAISAL

Video satu cubaan seorang Mahasiswa UIA untuk mensabotaj Majlis yang dilangsungkan disitu telah gagal dan mengakibatkan Mahasiswa tersebut mendapat malu sendiri kerana dengan tenang Tun Faisal menjawab tohmahan tersebut ini menunjukkan kelemahan yang ada pada sesetengah Mahasiswa yang terpedaya dengan arus fitnah yang dibawa oleh Pakatan Pembangkang pada masa kini


Kita (BN) akan memberi jaminan bahawasanya tidak akan sekali-kali mengikut cara Pakatan Pembangkang yang gemar menggunakan kaedah negatif seperti menabur fitnah,serta menghasut anak muda yang taksub kepartian sehingga lupa untuk menyelidik Fakta sebenar dan seterusnya mereka menjadi Alat bagi menyerang peribadi pihak lawan di laman sosial serta blog untuk berkempen.

Disini ingin Admin menegaskan, disebelah pihak BN akan SENTIASA menggunakan pendekatan positif menerusi laman sosial bagi menerangkan dasar kerajaan,Dan bn akan menjawab segala tohmahan dan fitnah yang cuba diterapkan pada generasi ke generasi Rakyat sekalian,jika ada sebarang kemuskilan diharap kita bertanya sendiri kepada pihak2 yang berkenaan jangan terus terima bulat2 tohmahan Pakatan Pembangkang kerana jelas kesemua fitnah pembangkang semua sudah dijelaskan.

Jelas beliau, apa yang penting adalah melakukan persiapan untuk memerangi segala fitnah serta penipuan ditabur pembangkang tersebut dengan fakta sebenar dan lebih sistematik.
Beberapa soalan telah diajukan kepada Tun Fasal Ismail oleh mahasiswa UIA,antaranya :
1. Isu Pembunuhan Altantuya
2. Isu kenapa tidak memberi ruang kepada parti pembangkang untuk berhujah di dalam Media Arus Perdana?
3. Isu Debat dengan pehak pembangkang

Isu panas ini telah dijawab oleh Tun Faisal Ismail..Apa reaksi anda jelas nyata dan terang apa yang di perkatakan oleh Tun dan ingatlah bahawa Jangan sesekali membuat komen kalau tak tau fakta sebenar yang ke dua jangan menghina orang tak tentu pasal.. kita cakap yang hak je.. Rasullullah walau pun di baling dengan najis ade ke dia menyumpah yahudi yang baling dia..dalam quran pun Allah berpesan.".Berdakwahlah dengan bijaksana dan dan hasanah.."insya Allah cahaya islam tu akan menyinar juga..


‎"Berkongsi ilmu"- Al-Maaidah:ayat 77,katakanlah:"hai ahli kitab,janganlah kamu berlebih-lebihan (melampaui batas) dengan cara tidak benar dalam agamamu, dan janganlah kamu mengikuti hawa nafsu orang-orang yang telah sesat dahulunya(sebelum kedatangan Muhammad) dan mereka telah menyesatkan kebanyakan (manusia) dan mereka tersesat dari jalan yang lurus."(Al-maaidah)"Malam tadi telah berlangsung program wacana anjuran Majlis Perwakilan Pelajar UIAM dan Ikatan Persahabatan Siswazah Profesional (IPRISMA) yang bertajuk PRU 13: HARAPAN MALAYSIA.Ahli ahli panel terdiri daripada Tun Faisal Exco Pemuda Umno Malaysia,Dr.Mazlee Malik Penganalisis Politik dan Pensyarah Kanan UIAM,Dr.Yusri Mohamad Presiden Islamic & Strategic Studies Institute (ISSI) dan Dr.Zabidi Marzuki Pas di Dewan Beringin Taman Seri Gombak.

Moderator wacana ini adalah Sdra Muhamad Kamil Exco MPP UIAM dan program ini dirasmikan oleh Adun Batu Caves YB Amirudin Shaari.Program dilangsungkan dalam keadaan tenang tanpa ada insiden boo mengeboo sewaktu setiap ahli panel melontarkan pendapat dan pandangan masing masing,bahkan setiap pandangan bernas diberikan tepukan oleh para pelajar yang hadhir.

Aku amat bangga dengan cara Tun Faisal mengupas setiap isu dan persoalan yang dilontarkan dengan bersahaja menghadapi majoriti pelajar pro-mahasiswa yang hadhir.Diakhir program aku memasang telinga diluar dewan mendengar komen komen positif para pelajar yang hadhir,yang rata rata memuji cara Tun Faisal menangani setiap persoalan yang dilontar kepadanya terutamanya berhubung isu Pembunuhan Altantuya.Tahniah Tun Faisal.

Anda boleh ikuti video wacana ini nanti di Amrayy Lensa Assault.Tun Faisal baru tiba...
Tun Faisal disambut para pelajar dan urusetia program


Minuman ringan bersama ahli panel lain sebelum program bermula

Antara para pelajar yang awal tiba...Pelajar muslimat UIAM

Diikuti oleh ahli panel

Tun Faisal diberikan penghormatan memulakan bicaraSessi soal jawap bermula dan pelajar ini melontar beberapa soalan 
kepada Tun Faisal teramasuk soalan bonus tentang Pembunuhan Altantuya.


Tun Faisal mendengar dengan teliti...
Jawapan Tun Faisal boleh diikuti dalam video nanti..

Diakhir program ramai pelajar yang mengerumuni Tun sama ada untuk
pencerahan lanjut atau sekadar bergambar
Walaupun ahli panel lain dah memulakan sessi kita minum dulu...Masih belum boleh kemeja minuman ringan..


Baru dapat duduk...
Pelajar muslimat UIAM yang teringin nak bergambar dengan Tun Faisal tapi malu malu..


sila bg pandgn yg secantik minda yg dikurniakan
PARA PEMIMPIM ULAMAK PAS MESTI MENJAWAB PERSOALAN ASAS INI DGN JUJUR & AMANAH.. My questions to PAS seperti berikut:-

1) How PAS expect to implement hudud laws with their position being the minority islamic party within PR. (as it stands today.. Pas 23seats vs. DAP 31seats + PKR 21 seats..) and DAP & PKR tolak hudud dgn terang & rasmi.. So.. Hadi expect to fight the for the hudud with those miserable 23 seats..

Nak tipu sapa. Tipu diri sendiri. So.. how do you describe the lie about perjuang hudud when Hadi sendiri TAHU PAS tak mampu laksana.. (Why do you think Hadi had to change his own infamous "Amanat Hadi" from negara islam to negara kebajikkan.)
Isn't it because PAS realised that PAS has not enough power to fight DAP & PKR.. untuk laksanakan hudud.

2) Why is PAS, sebagai sebuah party Islam, beria2 utk menjatuh kerajaan BN yg "Muslim Majority Government" utk ganti dgn PR yg "Muslim Minority Government".

p.s:- BN has 94 MP seats Muslim and PAS has only 23 MP seats Muslim in PR..
In what way PR is more islamic.
In what way the PAS 23 MP seats boleh menjamin kesinambungan dominasi muslim dalam kerajaan Malaysia when PAS is obvious Party minority in PR (kerusi parlimen PAS dalam PR.. tak sampai pun 1/3 kerusi parlimen PR.. and Hadi nak sembang hudud. and ko percaya.).. So.. Adakah Pemimpin PAS tipu ahli ATAU ahli PAS sememangnya kurang cerdik.

3) BN sebagai sebuah "Muslim Majority Government" dan berbekalkan penguasaan 95 kerusi parlimen Islam dalam BN telah berjaya mempertahankan dana kerajaan hanya utk Masjid dan BUKAN utk rumah ibadat agama lain, majoriti hampir 90% penjawat awam umat Islam, kuota Islam/melayu di IPTA, UiTM, MRSM, IKM, IKBN dan mcm2 lagi (aku pasti kita semua sedia maklum).. Itulah baru dinamakan strategi & ilmu politik..
Mampukah PAS mempertahankan seninambungan penguasaan Islam dalam kerajaan Malaysia yg buat masa ini adalah merupakan sebuah "Muslim Minority Government"..

seat PAS 23 vs. 31DAP + 21 PKR.. 23 kerusi PAS boleh pertahankan semua yg di atas? Mimpi di siang hari namanya tu..

Kalau kamu seorang Islam/Melayu.. Jujurlah pada diri dalam menjawab persoalan ini.. Ini bukan soalan politik.. ini soalan Agama Islam & Bangsa Melayu..

Bukan aku kata Hj Hadi tak bagus.. Cuma yg aku kata ialah.. sehebat mana pun Hj Hadi + semua pemimpin PAS.. kalau tak cukup penguasaan kerusi parlimen dalam Pakatan.. maka segala hak keistimewaan Islam/Melayu bakal terhakis..

Dalilnya :- Sekarang ni.. belum pun berkuasa.. Tony Pua (DAP) sudah berani mempersoalkan secara terbuka dalam Parlimen kenapa UMNO hanya beri dana kerajaan untuk Masjid.. Bila Ahli Parlimen UMNO keras membantah persoalan Tony Pua tu.. tiada seorang pun Ahli Parlimen PAS yg menegur Tony Pua dalam Parlimen.. Semua senyap.. Bukan Ahli Parlimen PAS tak hebat.. semuanya hebat2.. Tapi ini lah jadinya bila penguasaan kerusi parlimen Islam dalam PR tidak cukup dominan.........

4) So.. when PAS realise that PAS tak mampu utk laksana hudud dalam PR tapi tetap menjaja hukum hudud di ceramah2 PAS.. Adakah itu Retorik Berpolitik atau Retorik Beragama? Hati2.. Retorik Beragama dgn "Munafik" ada persama atau tidak.

5) Kenapa terdapat perbezaaan pada peruntukkan dalam "Enakmen Undang-undang Kanun Jenayah Syariah (ii) 1993 (Hukum Hudud)" Kelantan Dgn "Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Hdud & Qisas) Terengganu 2002". Ringkasan Soalan.. Kenapa Hudud Kelantan & Hudud Terengganu berbeza? Pakai Quran lain2 ke.

6) Kenapa kedua2 PAS Kelantan & PAS Terengganu hanya gubal Enakmen Hudud & Qisas TAPI KENAPA KEDUA2 TAK diwartakan PENGUATKUASAAN Enakmen2 yg telah di luluskan DUN masing2. (p.s.: Kerajaan Pusat tak ada kuasa halang penguatkuasaan Enakmen2 undang Syariah tersebut ke atas umat Islam di negera masing2.. Enakmen2 Huduh Qisas tu sekadar utk buat show aje ke. Bukankah ini satu lagi Retorik Beragama.

7) Kenapa Kerajaan PAS Kedah pulak lansung tak gubal sebarang Enakmen Hudud & Qisas.. Tak berbunyi lansung di DUN Kedah... PAS Kedah pakai Quran yg lain lagi ke?

Sekali lagi jelas berlaku Retorik Beragama yg boleh membawa kepada kemunafikkan bila janji tak dapat ditunai. Janji Laksanakan Hudud BUKAN sekadar janji pilihanraya kepada pengundi aje.. Tapi janji pilihanraya utk laksanakan hudud juga melibatkan janji kepada Allah s.w.t. yg maha esa lagi maha mengetahui.. ULAMAK JENIS APA YG BERANI MUNGKIRI JANJI KEPADA ALLAH s.w.t.

Kenapa Kerajaan PAS Kedah lansung tak kuatkuasakan pembatalan lesen arak seluruh KEDAH terutama di Langkawi. Kenapa PAS Kelantan & PAS Kedah berbeza melaksanakan pelbagai hukum2 Islam ini. Quran lain2 ke.

9) Kenapa pimpinan PAS lansung tak jawab issue pecah Amanah berhubung..:-

a) Penyelewengan secara total kutipan Berjuta Ringgit "Tabung Memali" (Rujuk buku "Air Mata di Bumi Memali" yg ditulis oleh bekas activist hard core PAS.. Ini melibatkan Tabung Wang Amanah untuk Anak2 Yatim & Ibu Tunggal peninggal 14 org "Pejuang Hard Core PAS"..

b) Penyelewengan secara total dana Kohilal yg lebih 40juta Ringgit..

c) Duit Berjuta yg dikutip pada setiap ceramah & programme PAS.. Where, When & What have all that duit derma yg berjuta2 tersebut dibelanjakan? Dana derma ahli PAS tu di audit ke. atau ahli PAS tak boleh persoalkan takut dosa persoalkan integrity "Ulamak"..

10) "Tr. P.U. 4/2002
ENAKMEN KESALAHAN JENAYAH SYARIAH (HUDUD DAN QISAS) TERENGGANU 1423H/2002M.
BAHAGIAN IV"

"Seksyen 14. Liwat.

Liwat ialah suatu kesalahan yang merupakan persetubuhan di antara seorang lelaki dengan seorang lelaki yang lain atau di antara seorang lelaki dengan seorang perempuan selain daripada isterinya yang dilakukan di luar tabii iaitu melalui dubur."

DRP DEFINASI DI ATAS.. PERBUATAN SUAMI MEMASUKKAN ZAKAR KEDALAM DUBUR ISTERI BUKAN LIWAT. SO.. KALAU IANYA TIDAK TERMASUK DALAM PERBUATAN LIWAT.. ADAKAH PAS KATA IANYA HALAL.

11) Kemana perginya peruntukkan Kerajaan Pusat semenjak tahun 2000 & Kerajaan Pusat telah menyalurkan peruntukan melebihi RM2billion untuk Kelantan bagi menyelesaikan masalah bekalan air bersih.

Bermacam-macam bantuan dan pertolongan yang kerajaan pusat berikan untuk mengatasi masalah air di Kelantan, tapi sampai ke hari ini tak selesai-selesai lagi. Kenapa tak selesai dan kemana duit pergi.

I have given facts & NOT fictions.. Is it wrong? Why? You think we CANNOT highlight the wrongdoings of PAS's "Ulamak" leaders.. Why. Just because they are "Ulamak"..

PEMIMPIM PAS WAJIB JAWAB ALL 11 questions yg kat atas ni dulu.. Kalau ko lulus jawab soalan2 ni.. Baru la PEMIMPIN PAS layak utk timbulkan persoalan2 lain.. Kalau soalan2 ni pun tak lulus jawab..

Hakikatnya, kita org Islam/melayu tak perlu taksub kpd mana2 pemimpin.. Good leaders come and go & bad leaders pun come and go..

Berjuang perlu dgn strategi yg halus lagi BIJAKSANA.. We must fight with wisdom and not just with intelligence & perasaan.. bukan sekadar untuk sorak sana sorak sini..

RENUNG2KANLAH.. SALURKAN MANA2 BAKAT & ILMU YG ADA KPD JALAN YG LEBIH MEMBINA (CONSTRUCTIVE) BUKANNYA JALAN YG MENGHANCURKAN (DESTRUCTIVE).. InsyaAllahh.......

Wahai seluruh kaum Muslimin...Patuhilah perintah dan Firman ALLAH s.w.t. dalam surah An-Nisaa' ayat 59 ini, yang bermaksud," Wahai orang-orang yang beriman, taatlah kamu kepada ALLAH dan taatlah kamu kepada Rasullullah dan kepada Uli'l-Amri (orang-orang yang berkuasa) dari kalangan kamu. Kemudian jika kamu berbantah-bantah (berselisihan) dalam sesuatu perkara, maka hendaklah kamu mengembalikannya kepada (Kitab) ALLAH (AL-Quran) dan (Sunnah) Rasul-Nya - jika kamu benar-benar beriman kepada ALLAH dan hari akhirat. Yang demikian adalah lebih baik (bagi kamu), dan lebih elok pula kesudahannya "......- Maka sesiapa yang mengingkari Firman ALLAH s.w.t. di atas, , mereka itulah orang-orang yang fasiq (derhaka)

Catat Ulasan